SEGRE

BALANÇ FESTIVAL

Deu anys de música d'altura

El FeMAP tanca edició amb 3.234 assistents || Trenta-tres municipis del Pirineu han acollit concerts i d'altres s'ofereixen per al certamen del 2022

El grup Ensemble Brudieu en l’acte inaugural del FeMAP a la Seu d’Urgell.

El grup Ensemble Brudieu en l’acte inaugural del FeMAP a la Seu d’Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) va tancar diumenge passat una desena edició marcada per les fortes restriccions d’aforament del Procicat. A causa de la situació sanitària, l’organització del festival va explicar que l’assistència de públic va baixar un 41 per cent en aquesta edició respecte al certamen del passat 2019 a causa que l’aforament en tots els concerts va ser d’un 70 per cent. Com a conseqüència, el FeMAP va veure paralitzat el creixement exponencial que estava experimentant en les darreres edicions, i ha arribat aquest any a 3.234 assistents entre els 48 concerts que s’han dut a terme en 33 municipis del Pirineu.

D’altra banda, la reducció de l’aforament va fer que en vint dels concerts que es van celebrar en els mesos de juliol i agost esgotessin les entrades disponibles. Van destacar formacions com Stadler Trío, Capella de Ministrers, Lore Binon i Jurgen Debruyn i Serendipia Ensemble, que van esgotar les entrades en totes les interpretacions que van oferir.

Fins a dinou concerts s’han portat a terme en centres per a persones vulnerables del Pirineu

Aquest any, el festival ha comptat amb la participació de 150 intèrprets de grups i solistes que van actuar a través de 20 agrupacions, acostumades a interpretar els seus repertoris en grans sales i auditoris del món, en 48 municipis del Pirineu.

Finalment, l’organització del festival va voler destacar el protagonisme que ha pres aquest any Lo FeMAP Social, una iniciativa que busca facilitar el dret d’accés a la cultura als col·lectius més vulnerables.

Per això, el FeMAP aposta, d’una banda, per executar tallers explicatius de música i, de l’altra, portar actuacions d’un quintet format pel Conservatori de Música a geriàtrics i altres centres. En aquesta última línia, aquest any es van fer dinou concerts repartits en els municipis pirinencs participants, la qual cosa consolida una iniciativa que ha comptat amb la implicació de tot el personal resident, així com del personal sanitari i les famílies de les persones ingressades als diferents centres.

El festival ha confirmat que el proper estiu tindrà lloc l’onzena edició, per a la qual ja ha rebut l’interès de diverses poblacions del Pirineu que no han participat en aquest últim certamen.

tracking