SEGRE

ART EXPOSICIÓ

L'escultora Marta Pruna exposa al santuari del Miracle de Riner

Les peces s'han instal·lat a la Casa Gran

L’artista, resident a Cervià de les Garrigues, amb una de les seues obres a la Casa Gran del Miracle.

L’artista, resident a Cervià de les Garrigues, amb una de les seues obres a la Casa Gran del Miracle.AJUNTAMENT DE RINER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El santuari del Miracle situat a Riner, al Solsonès, acull des de divendres una original exposició de figures antropomorfes creades per l’artista establerta a les Garrigues Marta Pruna.

La mostra, formada per tretze peces, està situada al pati interior de la Casa Gran, concretament a l’escala noble que comunica els tres nivells de l’edifici. Un dels trets originals de l’exposició és que els visitants van descobrint les diferents escultures en un circuit ascendent a mesura que van pujant l’escala. La mostra està organitzada per l’ajuntament de Riner.

L’artista, nascuda a Barcelona, resideix a Cervià de les Garrigues i és especialista en pedra

L’artista va explicar durant la inauguració que les escultures són en bona part el fruit d’una profunda reflexió personal, ja que “mostren una actitud d’agraïment a la vida amb una mirada oberta a tota la humanitat”. Una actitud que, segons la creadora, “avui dia, en general, mostrem molt poc, perquè tendim a viure molt de pressa i moltes vegades no valorem prou les coses importants de la vida”. L’artista va afegir també que la Casa Gran es converteix en un marc idoni per a l’exposició, ja que “constitueix un espai de silenci per a la reflexió”. Per la seua part, Joan Solà, alcalde de Riner, va remarcar que la mostra posa encara més en relleu el recentment rehabilitat pati interior renaixentista de la Casa Gran, una de les zones de més interès patrimonial del conjunt arquitectònic, i constitueix un al·licient afegit per als visitants.

Marta Pruna, nascuda a Barcelona i resident a Cervià de les Garrigues, és doctora en Belles Arts i destaca per les escultures en pedra de tall escarpat. . La mostra podrà visitar-se fins al 20 de setembre.

tracking