SEGRE

CERTAMEN LITERATURA

Fira del Llibre dels Pirineus amb una trentena d'autors

Organyà va obrir ahir la 25 edició, amb 25 parades || L'exconseller Rull va presentar el seu llibre sobre l'1-O

L’exconseller Rull va ser l’encarregat d’inaugurar la Fira.

L’exconseller Rull va ser l’encarregat d’inaugurar la Fira.SANDRA GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull va obrir ahir la 25a edició de la Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà presentant el seu llibre 1 dia d’ocubre i dos poemes: quan l’esperança venç la por, a l’escenari ubicat a la plaça. Després de l’acte inaugural, es va dur a terme una lectura dramatitzada de Terra Escrita: Peripècies pirinenques a càrrec del Club de Lectura d’Organyà, i per tancar la jornada l’espectacle Viatge universal pel Pirineu basat en l’obra de Joan Obiols, a càrrec d’Arnau Obiols i l’Escola de Teatre de la Seu d’Urgell.

“Des de l’ajuntament esperem més públic que en l’edició anterior. Es tracta de la Fira número 25 i això segur que atreu més gent”, va explicar a SEGRE Celestí Vilà, alcalde d’Organyà. Per a aquesta edició de la Fira, l’organització ha adaptat la ubicació de les parades de llibres situant-les al carrer Del Mig i establint una entrada i una sortida al recorregut per poder controlar l’aforament tal com marca l’actual normativa anti-Covid.

El periodista Xavier Bosch i Jaume Padrós llegiran les homilies laica i religiosa, respectivament

El certamen celebrarà avui la jornada central, amb la presència de 25 parades de llibreries i editorials i una trentena d’autors. Aquesta tarda, tindrà lloc l’acte de presentació del llibre Les noves homilies d’Organyà. Una obra que recull les 16 homilies laiques que s’han presentat fins ara a la Fira, escrites per Pep Albanell, Maria Barbal, Albert Villaró, Imma Monsó, Biel Mesquida, Empar Moliner, Màrius Serra, Najat el Hatchmi, Antoni Marí, Care Santos, Pep Coll, Teresa Colom, Vicenç Llorca, Llúcia Ramis, Raül Garrigasait i Irene Solà. Posteriorment es procedirà a l’entrega dels vuit premis literaris Homilies d’Organyà que estrenen un nou guardó, el premi de relat negre Mort Qui T'ha Mort?L’últim acte literari de la Fira tindrà lloc demà a les 12.30 amb la xarrada presentació El llibre més enllà del llibre de l’escriptor i editor Ramon Besora. Posteriorment es durà a terme la clausura del certamen amb un concert de piano i veu a càrrec de Per Bru Ferri i Enric Barumeu a l’escenari de la plaça.

tracking