SEGRE

TRADICIONS HOMENATGE

Les bruixes, protagonistes de la Isagoge de Cervera del 17 al 24 de setembre

La festa major comptarà amb més 50 actes

Un moment de la presentació de la setmana cultural Isagoge i els actes festius, ahir a Cervera.

Un moment de la presentació de la setmana cultural Isagoge i els actes festius, ahir a Cervera.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera dedicarà la 45a setmana cultural Isagoge, preludi de les festes locals, a les bruixes.

Segons l’edil de Cultura, Mercè Carulla, l’objectiu és “desofendre les dones que van ser injustament acusades de bruixeria”. A la Segarra, l’última mort per bruixeria va tenir lloc a començaments del segle XIX, quan va ser acusada una dona de Biosca, Teresa Guardia, coneguda amb el sobrenom de La Baquiol.

Va ser l’última dona a Catalunya que va acabar a la foguera i, a més, sense existir judici, segons explica la historiadora de Sanaüja Maria Garganté.

Les festes de Cervera comptaran amb més de mig centenar d’actes i començaran el dia 17 amb una conferència de l’historiador Pau Castell, que parlarà de la cacera de bruixes a Catalunya, i Maria Garganté, que exposarà el cas de la bruixa de Biosca. En la mateixa jornada Alea Teatre escenificarà al Fossar la performance Infern.

Entre les perles de la Isagoge hi ha el monòleg 200.000 dones d’Anna Tamayo i Ángela Palacios que s’escenificarà el dissabte 18 a les 22.00 hores al Casal de Cervera.

La Isagoge conclourà el dia 24 a les 18.00 h amb un espectacle itinerant, Wihin, de Talia Teatre, argumentat amb tres bruixes que reivindiquen la lluita feminista. La festa major, que com a novetat recuperarà la festa al carrer, encara que amb restriccions, començarà aquella mateixa jornada.

No tindran lloc les cercaviles i el Seguici Festiu de festa major tindrà un itinerari fins a Cal Racó.

Es recuperen també les atraccions, que s’ubicaran a l’avinguda de l’Esport. .

El pregoner de les festes serà el cineasta Jordi Boquet, i s’homenatjarà les entitats Associació de Familiars de Malalts d’Alzehimer i Associació de Salut Mental Ondara Sió.

tracking