SEGRE

ESNOTICIA

La Fira dona impuls al teatre

Tàrrega va tancar ahir amb èxit la primera edició presencial en pandèmia de la Fira de Teatre, després d'haver venut un 95% de les entrades i haver aconseguit un equilibri entre la “recuperació de la cultura” i les mesures de prevenció del contagi de la Covid. L'ajuntament va destacar l'impuls econòmic del sector cultural i de la restauració.

Soon Circus Company va omplir la Ciutat Reguer en la seua última actuació.

Soon Circus Company va omplir la Ciutat Reguer en la seua última actuació.L.P./ X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega va abaixar ahir el teló de la seua edició més “tranquil·la” amb un balanç satisfactori. “El fet de poder tornar ja era un èxit, ha suposat un esforç titànic però era imprescindible recuperar aquesta presencialitat”, va destacar l’alcaldessa, Alba Pijuan, que va agrair el comportament exemplar del públic i va assegurar que el certamen havia suposat un impuls econòmic per als sectors cultural i de la restauració. Per la seua part, la directora executiva, Natàlia Lloreta (que ahir va tancar la seua primera edició de FiraTàrrega en el càrrec), va afirmar que s’havia aconseguit la “justa mesura, l’equilibri, sense massa gent i sense massa poc ambient”.

Per a Lloreta, “FiraTàrrega 2021 ha suposat la represa del sector cultural”. En aquest sentit, va detallar que durant els quatre dies van passar per la Llotja un total de 780 professionals acreditats, de 471 entitats del sector provinents de 23 països. Lloreta va afirmar que algunes companyies ja havien tancat bolos.

Per a molts professionals, FiraTàrrega va ser la primera cita amb el sector a la qual assisteixen des de l’inici de la pandèmia. El certamen va tancar amb la previsió d’arribar a una ocupació d’un 95% dels espectacles i un total de 21.319 localitats venudes fins dissabte a la nit, de les quals un 73,88% corresponen a la venda al públic i el 26,12% restant, a professionals. 

Aquesta edició va oferir 55 propostes escèniques nacionals i internacionals a càrrec de 48 companyies, amb un total de 140 funcions en 27 espais d’exhibició.

La directora artística, Anna Giribet, va revelar que exploraran la viabilitat de mantenir les ciutats perimetrades, encara que va reconèixer que l’objectiu és tornar a ocupar la via pública en la seua totalitat, “és la nostra essència, la nostra identitat”. Malgrat ser una edició atípica amb el centre buit, un 75% de les propostes artístiques de la programació eren de carrer i un 25%, de sala.

La directora artística també va fer referència al programa Suport a la Creació, que va presentar un total de 24 propostes en el marc del certamen.

Giribet va destacar la bona acollida de les propostes de l’apartat Guaret, dedicat a processos de creació a llarg termini que va nàixer el 2019 i que en aquesta edició del certamen va estrenar els primers espectacles després d’un acompanyament de dos anys i a foc lent: [ The Frame ] d’Eléctrico 28 i Alter de Kamchàtka, “propostes amb una solidesa més ferma”, va dir.

Soon Circus Company va omplir la Ciutat Reguer en la seua última actuació.

Soon Circus Company va omplir la Ciutat Reguer en la seua última actuació.L.P./ X.S.

tracking