SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PAERIA

'LaTemporada' de Lleida de tardor, amb unes 40 propostes

Nous llenguatges escènics i d'autor en l'estrena de la comissió programadora

Joan Carreras protagonitza l’obra ‘Història d’un senglar’.

Joan Carreras protagonitza l’obra ‘Història d’un senglar’.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La programació de tardor de LaTemporada de Lleida comptarà amb 39 espectacles i concerts, des de finals de setembre i fins a Nadal als tres equipaments culturals municipals: Teatre de l’Escorxador, Llotja i Auditori.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va presidir ahir la presentació del programa cultural, acompanyat pel regidor de Cultura, Jaume Rutllant; la responsable de l’Auditori, Puri Terrado; i dos dels tres membres de la nova comissió programadora del teatre públic de Lleida: Marc Cartanyà i Amàlia Atmetlló. La presentació va tenir lloc a l’Escorxador, una picada d’ullet a l’espai que acollirà 13 dels 17 espectacles d’arts escèniques previstos.

De fet, la Llotja només allotjarà l’òpera El barbero de Sevilla al novembre i la comèdia Els ocells, de La Calòrica, al desembre.

Els nous programadors, que succeeixen Llorenç Corbella (cessat el desembre del 2019) al capdavant del teatre públic de Lleida, van assenyalar que els espectacles de caràcter més comercial i amb protagonistes més mediàtics es deixaran en mans dels promotors privats. En aquest sentit, val a recordar que la Llotja té previst acollir aquesta tardor, per exemple, un espectacle de la companyia internacional Mayumaná o un concert de la nova gira de Sergio Dalma.

L’aforament al Teatre de l’Escorxador, la Llotja i l’Auditori es mantindrà en el 70% d’espectadors

D’aquesta manera, l’especial atenció als nous llenguatges escènics i el teatre d’autor per part de la programació pública es traduirà aquest últim trimestre de l’any en espectacles de carrer com Mort de riure, de Los Galindos; el muntatge teatral Travy, a càrrec d’una saga familiar d’actors; Història d’un senglar, una proposta avalada pels festivals Temporada Alta i Grec 2020; l’estrena de Soc una nou, la nova proposta dels lleidatans Zum Zum Teatre; o la recuperació del cicle Escorxadijous, amb la primera peça teatral de la poeta performer Juana Dolores o un muntatge de dansa i literatura d’Iniciativa Sexual Femenina.

Per la seua part, el cartell de l’Auditori tindrà 22 concerts, deu dels quals de gran format, amb l’Escolania de Montserrat; el Messies de Händel amb l’Orquestra Camera Musicae; el pianista Albert Guinovart o el Trio Ludwig, entre els principals noms. La programació arrancarà el 24 de setembre amb el guitarrista nord-americà de jazz Michael Lee Wolfe.

tracking