SEGRE

ART GUARDONS

Distinció en terra de vins

Menció d'honor per a l'artista lleidatana Núria Batalla en un certamen a La Rioja || Professora de Belles Arts a la UB, reivindica la tècnica del gravat

L’artista lleidatana Núria Batalla, natural de la Sentiu de Sió, al seu taller de gravat a Barcelona.

L’artista lleidatana Núria Batalla, natural de la Sentiu de Sió, al seu taller de gravat a Barcelona.NÚRIA BATALLA

Creat:

Actualitzat:

La tretzena edició del singular premi internacional de gravat i vi Pedro Vivanco, a La Rioja, l’únic a nivell mundial que uneix aquestes dos passions, ha reconegut amb una menció d’honor l’artista lleidatana Núria Batalla per una obra titulada Superfície del temps.

Natural de la Sentiu de Sió, a la Noguera, Batalla (1980) és professora des del 2010 de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on durant l’època d’estudiant va descobrir la tècnica del gravat, en què s’ha especialitzat. “Sempre s’ha considerat com un art menor davant la pintura o l’escultura, però m’encanta perquè et permet treballar i plasmar millor les idees gràfiques”, va explicar a SEGRE l’artista, encantada pel reconeixement que suposa aquesta distinció d’un premi internacional en una edició a la qual es van presentar més de seixanta artistes de diversos punts del món.

Batalla també és responsable a Barcelona del taller Polígrafa Obra Gràfica, on ha desenvolupat projectes en el camp del gravat amb artistes nacionals i internacionals, entre els quals Jaume Plensa, “amb el qual sempre reivindiquem aquesta tècnica artística”.

En la seua trajectòria professional, la gravadora lleidatana ha gaudit de diverses beques, ajuts i premis per tota la geografia espanyola, però la seua relació amb La Rioja ha estat més peculiar: “Viatjo sovint a Bilbao, d’on és la meua parella, i al creuar per les vinyes riojanes sempre m’han semblat un paisatge fascinant, molt inspirador..., sense oblidar el meu origen rural a la Sentiu. Mai dic que soc de Barcelona!”.

Batalla sempre porta a sobre un quadern per prendre apunts de tot el que li crida l’atenció. “Aquesta menció m’ha donat molts ànims”, assegura.

L’artista lleidatana Núria Batalla, natural de la Sentiu de Sió, al seu taller de gravat a Barcelona.

L’artista lleidatana Núria Batalla, natural de la Sentiu de Sió, al seu taller de gravat a Barcelona.NÚRIA BATALLA

tracking