SEGRE

ART

El Museu de Lleida mostra per primera vegada fragments de pintures rupestres de Terol que procedeixen del fons del MAC

'Art primer. Artistes de la prehistòria'' vol ser un viatge al passat per explicar els orígens de la comunicació visual

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu de Lleida exposa per primera vegada fragments de les pintures rupestres procedents de la Roca dels Moros del barranc de Calapatà, de Terol, que es troben al fons del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i que recentment s'han restaurat.

Les peces formen part de l'exposició temporal 'Art primer. Artistes de la prehistòria', una producció del MAC que comença per Lleida una itinerància per tot Catalunya.

Una de les comissàries, Inés Domingo, ha explicat que pretenen que els visitants puguin fer un viatge al passat per conèixer un dels temes més importants de la Prehistòria, com és l'origen de l'art. En aquest sentit, es busca els lligams entre la comunicació visual que actualment fa servir la societat.

L'exposició es podrà veure al museu entre el 25 de setembre i el 9 de gener de 2022. La mostra fa un èmfasi especial en l'aparició i les característiques de l'art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques prehistòriques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la mediterrània peninsular, ara fa més de 7.000 anys.

Tal com ha destacat el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, a banda dels tres fragments de les pintures rupestres de Calapatà, a l'exposició també s'hi pot veure per primera vegada altres dos fragments de pintures rupestres, d'època neolítica, aquests procedents de l'Abric del barranc de Sant Jaume de la Granja d'Escarp.

Així mateix, Anna Garrido, una altra de les comissàries de l'exposició, ha assenyalat com a fet important 94 originals de calcs de pintures rupestres que es poden veure per primera vegada tots junts.

L'exposició suposa la consolidació del projecte del conveni entre els dos museus, pel que fa a la producció i difusió de grans exposicions d'interès nacional, com 'Art primer', o com la mostra 'La Fortalesa dels Vilars d'Arbeca. Terra, aigua i poder en el món iber', organitzada conjuntament amb el Museu de Lleida, la Universitat de Lleida i la Diputació, i que es va poder veure del 19 de maig al 31 de juliol de 2016, i al MAC entre el 9 de febrer i el 30 d'abril de 2017.

L'exposició 'Art Primer. Artistes de la prehistòria', al Museu de Lleida,.

El Museu de Lleida mostra per primera vegada fragments de pintures rupestres de Terol que procedeixen del fons del MAC

tracking