SEGRE

MÚSICA PROGRAMACIÓ

Una temporada per emmarcar

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae tocarà aquest curs a l'Auditori de Lleida amb figures de projecció internacional || El director Paul Agnew i el pianista Paul Lewis, entre els convidats

El britànic Paul Agnew dirigirà l’OCM al ‘Messies’ de Händel.

El britànic Paul Agnew dirigirà l’OCM al ‘Messies’ de Händel.OCM

Creat:

Actualitzat:

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) obrirà el 9 d’octubre la quarta temporada de concerts a l’Auditori Enric Granados de Lleida, segurament la més ambiciosa en aquests últims anys, ja que comptarà amb uns artistes convidats que són figures destacades internacionals.

La formació simfònica, nascuda fa quinze anys a Tarragona sota la direcció artística de Tomàs Grau, es reafirma així entre les grans orquestres catalanes i reforça la seua tasca de divulgació de la música clàssica en sectors molt diversos, prestant màxima atenció al públic melòman i jove. L’OCM oferirà a Lleida cinc concerts en els quals el piano, el violí i el gran sinfonisme romàntic es convertiran en l’eix vertebrat de la nova temporada.

Acompanyaran l’orquestra grans artistes internacionals, com els pianistes Paul Lewis (Liverpool, 1972) i Aleksei Volodin (Sant Petersburg, 1977), els directors Paul Agnew (Glasgow, 1964) i Rinaldo Alessandrini (Roma, 1960) i la violinista Liza Ferschtman (Hilversum, Països Baixos, 1979).

Entre els programes articulats pel director titular de l’OCM i que podrà gaudir el públic de l’Auditori es troben algunes de les obres essencials del repertori, com els Concerts per a piano i orquestra de Beethoven, el Messies de Händel, l’Idil·li de Sigfrid de Wagner i les Quatre estacions de Vivaldi, entre d’altres. A més, com a concert extraordinari de la temporada, la formació orquestral oferirà un programa basat en les bandes sonores originals de pel·lícules més populars de la factoria Disney, de títols com Frozen, El Rei Lleó o El Llibre de la Selva, dirigit pel mestre especialista en música de cine Marc Timón.

Possiblement, bona part d’aquest cartell musical amb figures internacionals no seria possible sense el nou mecenes d’honor de Camera Musicae, l’empresari lleidatà Tatxo Benet, al qual la formació simfònica reitera la seua aposta per l’art i la cultura. Les entrades individuals costen 30 € (25 € en tarifa reduïda), amb abonaments per a tres concerts (69 €) o per a tota la temporada (115 €).

El britànic Paul Agnew dirigirà l’OCM al ‘Messies’ de Händel.

El britànic Paul Agnew dirigirà l’OCM al ‘Messies’ de Händel.OCM

El britànic Paul Agnew dirigirà l’OCM al ‘Messies’ de Händel.

El britànic Paul Agnew dirigirà l’OCM al ‘Messies’ de Händel.OCM

tracking