SEGRE

GUIA

Paul McCartney culpa John Lennon de la ruptura dels Beatles

L’ex-Beatle Paul McCartney, en una imatge d’arxiu d’un dels seus concerts en solitari.

L’ex-Beatle Paul McCartney, en una imatge d’arxiu d’un dels seus concerts en solitari.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic Paul McCartney responsabilitza John Lennon de la ruptura dels Beatles, banda que van formar al costat de Ringo Starr i George Harrison i que es va separar el 1970. “Era John qui volia el divorci”, va assegurar Paul McCartney en una entrevista a BBC Radio 4 que es retransmetrà de manera íntegra el proper 24 d’octubre, segons un avenç publicat ahir per The Guardian. Fins ara es pensava que Paul McCartney va ser el culpable que es dissolgués la banda fa més de 50 anys, però ara el cantant i compositor britànic ha revelat que va ser Lennon el primer a buscar una sortida: “Jo no vaig instigar la divisió.

Aquest era el nostre Johnny.” McCartney, que complirà 80 anys el proper estiu, afirma que la seua intenció era que el grup continués, perquè, després de només vuit anys junts, encara estaven creant “coses bastant bones”.

“Aquesta era la meua banda, aquest era el meu treball, aquesta era la meua vida, així que volia que continués”, ressalta en l’entrevista McCartney, que defensa aquella època com “el període més difícil” de la seua vida. El músic reconeix que, si Lennon no hagués renunciat, la trajectòria musical de la banda hauria estat “molt més llarga”.

“El punt era que John estava fent una nova vida amb Yoko. Sempre havia volgut separar-se de la societat perquè va ser criat per la seua tia Mimi, que era bastant repressiva, per la qual cosa sempre buscava alliberar-se”. En l’entrevista, l’artista de Liverpool també fa referència a les acusacions d’espatllar el grup: “Vaig haver de viure amb això perquè això era el que veia la gent.

Tot el que vaig poder fer és dir que no.” McCartney assegura que Lennon va descriure la seua decisió de marxar de la banda com “bastant emocionant” i “més aviat com un divorci”.

tracking