SEGRE

MÚSICA INICIATIVES

Un grup d'extreballadors, clients i amics registren la marca 'Wonder'

Extreballadors de la històrica discoteca de Lleida han 'blindat' de forma oficial el logotip || Per preservar l'essència del complex, tancat el 2013

Trobada de l’agost del 2014 davant del cartell de Wonder de fans de la discoteca, que ja estava tancada.

Trobada de l’agost del 2014 davant del cartell de Wonder de fans de la discoteca, que ja estava tancada.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Va nàixer el 1973 amb el nom de Joker’s a la sortida de Lleida direcció Saragossa, al costat de l’antiga N-II. A finals dels vuitanta, la discoteca es va convertir en Wonderful i, ja als anys noranta, després de doblar superfície, va passar a denominar-se, simplement, Wonder. De fet, aquest període fins a principis dels anys 2000 pot considerar-se la dècada prodigiosa de Wonder Lleida.

Per això, un grup format per extreballadors del complex musical de l’època, a banda de clients, amics i simpatitzants, han registrat de forma oficial la marca i logotip WonderLleida. La petició davant de l’Oficina de Patents i Marques del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme es va formalitzar el juliol del 2019 i, el febrer del 2020, just abans d’esclatar la pandèmia, que va provocar el confinament, van rebre la concessió aprovada del registre..

“El tràmit administratiu va haver de passar a partir de llavors uns mesos de termini, davant de la possible presentació d’al·legacions o recursos, però ara ja comptem de forma oficial amb la marca registrada”, va comentar ahir a SEGRE un dels portaveus del denominat Equip de Wonder Lleida.

Aquest grup inclou des de socis i gerents de la discoteca als anys 90 fins a cambrers, porters, empleats de manteniment i d’aparcacotxes o els mateixos responsables de les cabines de so i llum del que va ser el principal complex discotequer de Lleida en aquella època.Val a recordar que, després de diversos canvis de propietat, el local va acabar tancant al públic a començaments del 2013 i l’edifici va ser enderrocat un any després. “Volem mantenir i preservar l’essència, l’autenticitat i l’origen de les festes de retrobament que hem organitzat fins ara”, les festes Lleida 90’s als Camps Elisis el 2018 i el 2019 o els encontres Wonder de Segre, al pavelló de Torres de Segre, del 2017 al 2019. “El registre de la marca també serveix perquè cap empresa aliena s’apropiï del logotip per lucrar-se organitzant festes remember de la Wonder.”

Oficina de Patents. El registre de marques del ministeri d’Indústria ha confirmat el logotip WonderLleida com a marca registrada per un grup d’extreballadors als anys 90 de la històrica discoteca lleidatana.

Història. L’objectiu d’aquesta actuació és “preservar i recordar els bons temps” del complex discotequer, que va nàixer el 1973 com a Joker’s i que va tancar portes el 2013. L’edifici va acabar enderrocat el 2014.

Trobada de l’agost del 2014 davant del cartell de Wonder de fans de la discoteca, que ja estava tancada.

Trobada de l’agost del 2014 davant del cartell de Wonder de fans de la discoteca, que ja estava tancada.LLEONARD DELSHAMS

tracking