SEGRE

MÚSICA PROGRAMACIÓ

El Jazz torna a la Tardor a Lleida

El festival es concentra de nou al novembre després de l'edició del 2020 'estesa' per la Covid || Recupera també la presència nord-americana amb 4 grups

The Cuban Jazz Syndicate obrirà el Jazz Tardor el 6 de novembre.

The Cuban Jazz Syndicate obrirà el Jazz Tardor el 6 de novembre.JAZZ TARDOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El festival Jazz Tardor de Lleida tornarà a la seua essència tardoral: concerts concentrats durant els caps de setmana de novembre. La vint-i-vuitena edició del certamen deixarà enrere la singular experiència de l’any passat, quan va haver de reinventar-se per culpa de la pandèmia i les restriccions culturals i convertir-se en una temporada musical, amb concerts puntuals des del novembre –que fins i tot van haver d’anul·lar-se a última hora– i fins al mes de maig passat. El director i impulsor d’aquesta veterana cita jazzística a la capital del Segrià, Josep Ramon Jové, va presentar ahir la nova programació a l’Auditori de Lleida, acompanyat del regidor de Cultura, Jaume Rutllant. Un cartell, a més, que recuperarà la presència d’artistes i formacions de l’altre costat de l’Atlàntic, després que l’any passat el festival patís també les restriccions en els viatges internacionals.

Així doncs, el Jazz Tardor gaudirà de fins a quatre grups nord-americans. Entre ells, el concert estel·lar d’aquesta nova edició serà protagonitzat pel bateria Dave Weckl (que ha col·laborat amb artistes de la talla de Michael Camilo, Diana Ross, Madonna, Paquito D’Rivera o Simon & Garfunkel) i el baixista Tom Kennedy (que ha tocat amb James Moody o gravat amb Al DiMeola) liderant un quartet. L’estrena del festival, el 6 de novembre, anirà a càrrec de The Cuban Jazz Syndicate, la banda de Paquito D’Rivera en les gires europees. Altres perles de la programació seran el grup de Brooklyn The Huntertones, amb la cantant novaiorquesa Shayna Steele; el sextet també procedent de la ciutat dels gratacels The Black Art Jazz Collective; o el reconegut pianista Bruce Barth al capdavant d’un trio.

Val a destacar també el jazz manouche dels germans Frayssinet, el nou quartet liderat pel lleidatà Ignasi González o el cantant sicilià Anthus. Jové i Rutllant van destacar la recuperació del format clàssic del festival, en “un cartell eclèctic amb totes les tendències actuals del jazz”.

tracking