SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ARTS ESCÈNIQUES

L'espectacle europeu que va rebutjar l'ajuntament de Lleida triomfa a Girona

El Temporada Alta estrena aquest projecte internacional amb joves ballarins

El muntatge, que a Girona es va titular ‘Mirrors of human nature’, diumenge a la capital gironina.

El muntatge, que a Girona es va titular ‘Mirrors of human nature’, diumenge a la capital gironina.

Creat:

Actualitzat:

Vuit joves ballarins de Girona i vuit més de Riga, a Letònia, van protagonitzar el cap de setmana passat al festival Temporada Alta de la capital gironina la primera posada en escena del projecte teatral People Power Partnership, una iniciativa impulsada per la companyia alemanya Pan.Optikum amb la participació d’alumnes d’escoles de teatre i dansa d’una desena de països de tot Europa. L’emblemàtica plaça de la Catedral de Girona es va omplir a les dos sessions, dissabte i diumenge, amb aquest muntatge que uneix per uns dies joves ballarins del continent, en una activitat subvencionada per la Unió Europea. Tanmateix, Girona i el Temporada Alta no havien d’acollir en un principi aquest espectacle cooperatiu internacional de dansa urbana. Fins a la primavera de l’any passat, la ciutat que havia de formar part d’aquest projecte era Lleida.

La candidatura s’havia forjat mesos abans, el 2019, de la mà del llavors director d’arts escèniques de la Paeria, Llorenç Corbella, però que va ser cessat en aquest càrrec el desembre d’aquell any per part del nou equip de govern municipal. Com va publicar SEGRE el juliol del 2020, Corbella va rebre amb “sorpresa” la notícia que la regidoria de Cultura havia renunciat a participar en aquest muntatge teatral internacional –amb un pressupost finançat majoritàriament per la UE– al·legant la “situació econòmica” i la “reconstrucció i reconfiguració de l’estructura de les arts escèniques a la ciutat”. Després de la baixa de Lleida, Corbella va trucar al Temporada Alta, que va acceptar encantat el projecte.

Amb alumnes de teatre i dansa

La participació lleidatana en aquest projecte hauria implicat la selecció d’una desena de joves de la ciutat de l’àmbit de les arts escèniques. Corbella havia contactat amb entitats de Lleida que, d’entrada, es van afegir amb entusiasme a aquest muntatge cooperatiu: l’Aula Municipal de Teatre, l’INEFC, els instituts de Secundària que imparteixen el Batxillerat artístic i escoles de ball i dansa. Des del Temporada Alta van assenyalar que aquest projecte “encaixa amb la filosofia del festival: unir talent internacional amb professionals locals”. 

tracking