SEGRE

L'actor Alec Baldwin mata accidentalment la directora de fotografia durant un rodatge

Els trets també van ferir el director del film, Joel Souza

Fotografia d'arxiu de l'actor nord-americà Alec Baldwin

Fotografia d'arxiu de l'actor nord-americà Alec BaldwinEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor Alec Baldwin va matar accidentalment la directora de fotografia de la pel·lícula que estava rodant, en disparar una pistola d’attrezzo que suposadament era de foguejament i que no sabia que estava carregada. A més de la dona morta, identificada com Halyna Hutchins, de 42 anys, els trets també van ferir el director del film, Joel Souza, de 48, que va ser traslladat a la unitat de cures intensives del centre mèdic Christus St. Vincent, als voltants de Santa Fe, a l’estat de Nuevo México (EUA). Unes fotografies publicades pel diari local Santa Fe New Mexican mostren Baldwin angoixat a la porta de l’oficina del Xèrif de Santa Fe, on segons aquest mitjà va ser interrogat sobre el succés. L’incident va passar entorn de les dos de la tarda al Ranxo de Bonanza Creek, on es filmaven diverses escenes del 'western’ "Rust", en el que Baldwin exerceix de productor a més de protagonista.

L’oficina del Xèrif ha obert una investigació per aclarir què ha passat i quin tipus de projectil tenia l’arma, que no se sap si es va utilitzar durant l’enregistrament d’una escena o en un assaig. "Els detectius estan investigant com i quin tipus de projectil es va disparar. L’incident continua sent una investigació activa", va explicar el departament en un comunicat. De moment, les autoritats descarten presentar càrrecs criminals.

La companyia encarregada de la producció del film va emetre un escrit que deia que l’equip complet es troba "devastat" pel succeït i es comprometia a oferir ajuda psicològica a totes les persones relacionades amb el rodatge, que se suspendrà de manera indefinida.

"Enviem les nostres més profundes condolences a la família d’Halyna (Hutchins) i els seus éssers estimats", va afegir. Abans, el sindicat de directors de fotografia (International Cinematographers Guild) es va avançar en identificar la víctima mortal en un comunicat. "Rebem la devastadora notícia que un dels nostres membres, Halyna Hutchins, directora de fotografia d’una producció anomenada Rust a Nuevo México, va morir a causa de les lesions sofertes en el set", va dir John Lindley, president del sindicat.

"Els detalls no estan clars en aquest moment, però estem treballant per obtenir més informació i donem suport a una investigació completa sobre aquest tràgic esdeveniment. Aquesta és una pèrdua terrible", va afegir. Hutchins es va graduar a l'American Film Institute el 2015 i va treballar en pel·lícules com a "Archenemy". Durant les jornades de rodatge de "Rust" va compartir diverses fotografies a Instagram, una d’elles amb un escrit que deia: "Una de les millors parts de gravar westerns és tenir matins així".

L’oficina de rodatges de Nuevo México va indicar el passat 6 d’octubre que la filmació de "Rust" ocupava 22 actors, 75 tècnics i més de 230 figurants, encara que es desconeix quants d’ells eren presents en el moment del succés. L’accident recorda a la mort de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, durant un altre enregistrament el 1993.

tracking