SEGRE

MÚSICA PROGRAMACIÓ

L'Orquestra Julià Carbonell torna al format simfònic després d'un any i mig

A Mollerussa i a Lleida, amb una jove violinista emergent, la belga Maya Levy

Assaig de l’orquestra ahir a l’Auditori, amb la belga Maya Levy.

Assaig de l’orquestra ahir a l’Auditori, amb la belga Maya Levy.OJC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) torna aquest cap de setmana per la porta gran, amb prop de seixanta músics en escena, després d’una mica més d’any i mig en el qual la pandèmia va obligar a replantejar formats i actuacions, potenciant els concerts de grups de cambra. El director de l’OJC, Alfons Reverté, es mostrava ahir entusiasmat durant l’últim assaig general del gran repertori simfònic que la formació estrenarà avui a L’Amistat de Mollerussa (20.00 h) i demà a l’Auditori Enric Granados de Lleida (19.00 h). A més, amb la presència com a solista d’una jove violinista belga, Maya Levy, “una de les grans figures emergents de l’actual panorama simfònic internacional”, va destacar Reverté.

Per a aquesta arrancada de la temporada simfònica, l’OJC oferirà “un dels concerts per a violí més meravellosos que s’han compost mai, el de Beethoven. Què millor que el gran geni alemany per tornar a connectar amb el públic!”. Reverté va valorar l’ocasió de poder disfrutar de Maya Levy, “ara que encara ens podem aprofitar de la seua col·laboració abans que es refermi en la fama i llavors sigui inassumible per a l’orquestra”.

El director de l’OJC va animar el públic a assistir als concerts d’aquest cap de setmana, “ara que tornem a tocar el cel amb aquest programa simfònic, que es completarà amb la monumental 4a Simfonia de Txaikovski, en la qual la passió i la destinació lluiten sense fre”.D’altra banda, Reverté va comentar que l’OJC mantindrà aquest nou curs la seua programació de música de cambra, a més dels seus projectes en l’àmbit social i pedagògic. La següent cita a l’Auditori de Lleida serà el 28 de novembre amb un altre “gran monument simfònic”, la Cinquena de Beethoven i amb un director convidat italià, Giulio Marazia, que aportarà també repertori transalpí, amb peces de Rossini o Clementi.Per a l’any que ve, l’OJC continuarà amb actuacions a l’Auditori tan diverses com la interpretació de la 1a de Mahler o un Concert Flamenc dedicat a Enric Granados. Reverté va insistir a reclamar el suport del públic: “Ens fa molta il·lusió recuperar els aforaments al 100%, això sí, amb mascareta.

Cal perdre la por a gaudir de la música en directe i en convivència amb altres espectadors; si no, ens estarem perdent una activitat essencial per a la societat.”.

tracking