SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Què passa al Cafè del Teatre de Lleida?

El local del complex de l'Escorxador, tancat des de l'estiu fins que no s'anunciï el guanyador del concurs públic municipal || La Paeria ha obert de forma puntual per a alguns concerts

L’última cita musical fins ara al Cafè del Teatre, el festival Interfado el passat 23 d’octubre.

L’última cita musical fins ara al Cafè del Teatre, el festival Interfado el passat 23 d’octubre.JAVIER DE CASTRO

Creat:

Actualitzat:

L’estiu passat, la Paeria va treure a concurs públic la concessió del servei de bar i d’activitats culturals del Cafè del Teatre després de deu anys de l’anterior adjudicació. Tanmateix, el procés administratiu, ja amb novembre al calendari, s’ha dilatat tant que aquest emblemàtic local continua tancat des de fa més de quatre mesos i ha acabat obligant a resituar concerts previstos per a les properes setmanes (vegeu el desglossament inferior). De fet, la Paeria va obrir el Cafè del Teatre l’octubre passat de forma puntual, amb el seu propi personal, per acollir actuacions marcades ja a l’agenda, com els concerts del Festival Interfado o el del cantautor anglomallorquí Steven Munar.

Crítiques

D’acord amb aquestes activitats, les reaccions crítiques a les xarxes socials davant de l’estat del local –sense servei de barra, amb taules i cadires amuntegades en un racó o amb els plafons utilitzats per a exposicions desmuntats i amuntegats també a l’espai sota la cúpula– no es van fer esperar i possiblement van provocar que la Paeria es decidís finalment fa tot just uns dies a resituar en altres equipaments culturals de la ciutat les pròximes cites musicals.

Toni Revés, al capdavant de la gestió del Cafè del Teatre des de fa dos dècades, va confirmar que s’ha presentat al concurs públic amb una nova societat. “Hi ha hagut tres ofertes, però tot s’ha dilatat i esperem l’anunci del guanyador”, va explicar. Va lamentar aquest retard que ha tancat el local, “perquè l’octubre i el novembre són mesos molt bons per acollir concerts i actes culturals. Portem així des del juny. És descoratjador perquè hi perd la ciutat”.

El Jazz Tardor es resitua entre Auditori, Orfeó i UdL

El 19 d’octubre es va presentar la programació del festival Jazz Tardor, amb nou concerts, sis dels quals al Cafè del Teatre. Tot just uns dies després, aquestes sis cites jazzístiques s’han resituat en altres espais de la ciutat. Així, dissabte vinent, el concert inaugural a càrrec de The Cuban Jazz Syndicate s’ha traslladat a l’Auditori, mentre que diumenge l’actuació de The Huntertones & Shayna Steele se celebrarà a la sala 2 de l’Escorxador. The Black Art Jazz Collective actuarà el dia 14 a la UdL. L’Auditori tornarà a acollir els recitals d’Ignasi González Quartet (dia 19) i de Lucía & Horacio Fumero (20), mentre que el cantant sicilià Anthus cantarà el dia 21 a l’Espai Orfeó. També li ha tocat canviar de local al Ponent Roots Festival: Rudymentari actuarà el dia 11 a La Boîte i el combo previst per al 12 ho farà a la sala Manolita.

Més de vint anys al capdavant del pols musical Després de l’estrena del Teatre de l’Escorxador el 1999, fa més de dos dècades que el Cafè del Teatre programa concerts en directe gairebé tots els caps de setmana al llarg de cada curs. Aquest equipament s’ha convertit des d’aleshores en far de la música en viu de petit format a Lleida. El local també acull una àmplia activitat cultural, des de presentacions de llibres i recitals de poesia fins a exposicions de pintura o fotografia.

tracking