SEGRE

CERTAMEN LITERATURA

Nova Vila del Llibre a Cervera

Després de la renúncia de l'ajuntament el 2019, l'organització recuperarà el projecte el diumenge 14 || Serà només una jornada i tindrà caràcter solidari

Imatge del carrer Major de Cervera en una de les anteriors edicions del certamen Vila del Llibre.

Imatge del carrer Major de Cervera en una de les anteriors edicions del certamen Vila del Llibre.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El festival literari de la Vila del Llibre de Cervera, que des del 2016 reunia cada any en un intens cap de setmana de tardor escriptors, editors i llibreters, es va interrompre l’any passat. El mateix ajuntament es va desmarcar de l’organització a finals del 2019 per “falta de recursos” i el posterior esclat de la pandèmia va acabar suspenent aquesta activitat. Tanmateix, la capital de la Segarra recuperarà aquesta festa del llibre el diumenge 14 de novembre.

Serà una cinquena edició del certamen, ja sense el segell de l’ajuntament, que organitzaran la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya juntament amb l’entitat social Emaús Rural, que es dedica a atendre persones i famílies en risc d’exclusió social. D’aquesta manera, la recuperació d’aquesta activitat es traduirà en un format d’una sola jornada i amb un objectiu solidari, ja que dedicarà tots els ingressos al projecte social d’Emaús Rural de Cervera. Enric Bono, un dels fundadors de l’associació VilaDelLlibre.CAT i responsable de la recuperació del certamen a Cervera, va explicar a SEGRE que l’esdeveniment se celebrarà a l’històric edifici de la Sagrada Família (vegeu el desglossament), estarà dedicat als llibres de segona mà i es completarà amb tres taules redones: el projecte d’Emaús Rural, el de la Vila del Llibre que el proper juny estrenarà nova seu a Manacor, i el d’Emaús Rural a Cervera sobre l’alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià.

També es presentarà una exposició de fotografies obra de l’escriptor Xulio Ricardo Trigo, de retrats de trenta autors que han passat pels cinc anys de la Vila del Llibre. La fira literària tindrà el suport de les llibreries i comerços locals i de l’associació Amics del Conte de Cervera.

De l’antic Museu del Blat a la residència Sagrada Família

La seu de la Vila del Llibre de Cervera durant en les primeres quatre edicions es va ubicar a l’antic Museu del Blat i la Pagesia, al número 15 del carrer Major.

Tanmateix, fa un any, l’ajuntament va comunicar als organitzadors de l’esdeveniment literari que s’havien de traslladar als baixos de la residència Sagrada Família, també amb accés al carrer Major. La raó: l’edifici del Museu del Blat encara continua registrat com a pinacoteca i no es vol anul·lar aquest ús ja que, després d’anys, podria allotjar de nou aquest material etnològic.

tracking