SEGRE

Barbastre retarda la mostra d'obres del Museu de Lleida

Van sortir al març per sentència judicial

Trasllat d'obres del Museu de Lleida a Barbastre.

Trasllat d'obres del Museu de Lleida a Barbastre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Diocesà Barbastre-Montsó ajorna fins al desembre l’exposició de les obres originàries de les parròquies de la Franja que van estar al Museu de Lleida fins al mes de març passat, abans de ser traslladades a l’Aragó per donar compliment a la sentència del jutjat de Barbastre. El juliol passat ja es va anunciar que s’exposarien aquestes obres a mitjans de novembre.

Ara, tanmateix, no han pogut precisar quan serà el dia de la inauguració, atès que fonts del museu van explicar que l’equipament tancarà portes des de demà durant unes tres setmanes per poder actualitzar el discurs museogràfic i adaptar-lo a l’art de la Franja. En aquest sentit, les mateixes fonts també van recordar que no s’exposaran totes les 111 obres que estaven a Lleida sinó que hi haurà una selecció i més endavant una “rotació”, encara que van apuntar que possiblement s’exposaran algunes de les més valuoses com ara el frontal de Tresserra o la Mare de Déu de Saidí.

El Museu de Barbastre, que aviat complirà onze anys des de la seua inauguració, ja va obrir deixant espais buits per a les obres en litigi amb la pinacoteca lleidatana.

tracking