SEGRE

PATRIMONI EQUIPAMENTS

El PSC denuncia “inacció” de la Paeria a la Seu Vella

Assenyala que no existeix un pla d'actuació per a la preservació || La candidatura per a la Unesco, “aturada i sense calendari”

Despreniment de la muralla el mes d’abril passat.

Despreniment de la muralla el mes d’abril passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El líder de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, va alertar ahir del “retard” del govern municipal de l’ajuntament de Lleida i la Generalitat per portar a terme les inversions necessàries per a la rehabilitació i la preservació de la Seu Vella. “Exigim a la Generalitat, a l’alcalde de Lleida i al responsable de patrimoni, Toni Postius, que donin la cara i expliquin per què no s’ha fet res en dos anys per preservar el patrimoni de la Seu Vella”, va assenyalar Larrosa. També va manifestar que, després de la reunió de dijous passat del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, “no existeix un calendari d’inversions per al monument i encara no s’han dut a terme les actuacions necessàries per reparar el despreniment d’un tram de la muralla”.

El primer secretari del PSC de Lleida també va denunciar la falta d’un full de ruta per avançar en la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco que, segons Larrosa, “continua aturat, sense pressupost i sense calendari d’actuació”. Larrosa va reclamar al govern municipal la redacció d’un Pla de Muralles que defineixi les actuacions de preservació i recuperació necessàries al Turó de la Seu Vella i al de Gardeny, “ja que tots dos són Béns d’Interès Nacional”, i va sol·licitar una convocatòria urgent del Consell Municipal del Patrimoni, “que no es reuneix des de l’anterior mandat socialista”.S’ha de recordar que després de la reunió d’aquest dijous passat, el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida va anunciar una inversió de més d’un milió d’euros per a la recuperació de les muralles. Es farà a través d’un conveni amb el departament de Cultura de la Generalitat i la Paeria de 600.000 euros i 420.000 euros més de la Diputació i els fons Feder.

La campana Mònica, a terra des del 2014Segons va explicar ahir Fèlix Larrosa, la campana Mònica es va despenjar el 2014 per ser enviada a Alemanya, on seria reparada “en només dos mesos”. Després d’uns anys guardada en un magatzem a Alcoletge, la campana es troba en un espai de la Canonja de la Seu Vella a l’espera del trasllat.

tracking