SEGRE

ENTREVISTA ARTS ESCÈNIQUES

Joel Joan: «És humor amb mala llet»

El popular actor, director i guionista presenta divendres a Lleida el seu nou espectacle, 'El gran comediant', una història sobre èxit i fracàs, d'egos i envege

«És humor amb mala llet»

«És humor amb mala llet»DAVID RUANO

Creat:

Actualitzat:

Joel Joan i Héctor Claramunt, creadors d’Escape Room i El pare de la núvia, col·laboren de nou a El gran comediant, una història sobre l’èxit i el fracàs, d’egos, enveges i rivalitats que arribarà divendres al Teatre de la Llotja de Lleida. Joel Joan explica a SEGRE detalls d’aquesta comèdia.

Què es trobarà el públic?

És una comèdia hilarant sobre l’amistat i els gelos, l’èxit professional, la necessitat que tenim de transcendir, de tenir èxit i que se’ns reconegui la nostra feina. I com tot això és una bestiola dolenta.

Res a veure amb les seues anteriors comèdies.

No, no. El gran comediant ve a ser com una comèdia anglesa, amb un gran protagonista que es cobrirà de glòria i de qui el públic es riurà celebrant les seues misèries. Encara que igual que a Escape Room i El pare de la núvia hi ha un humor àcid que ens despulla com a persones. Això ha de ser el teatre: entretenir i fer riure la gent perquè oblidi les seues preocupacions, però que vegi un humor amb mala llet, amb profunditat psicològica, que el faci reflexionar.

La setmana passada va complir 51 anys. Una vegada va dir que la professió d’actor és frustrant a l’hora de poder complir somnis. Ha complert els seus?

Ni de lluny! Aquest és el drama del protagonista i també meu, que naix de la meua frustració. Mai ningú està satisfet amb la seua vida. Ni tan sols Brad Pitt! Els humans som uns éssers insatisfets absoluts. Com més tenim, més volem. Fas la vista enrere, veus que t’has passat la vida fent això i et preguntes: n’hi havia per a tant?

Comparteix taules amb l’actor lleidatà Eduard Muntada.

Sí, ens coneixem de fa molts anys, des d’un enregistrament per al Vostè jutja de TV3 als 80, que al final no es va emetre. Ha estat un plaer retrobar-nos. Necessitàvem un actor de les seues característiques, amb les seues taules i el seu sentit de l’humor. És essencial a l’obra, broda el paper.

L’‘episodi’ a Badalona va acabar amb el teatre ple.

És aigua passada. Un error que els va sortir el tret per la culata. Certs polítics voldrien acabar amb la llibertat d’expressió: tots callats i amb Twitter tancat. Vivim un moment de retrocés al conservadorisme. Tothom s’ofèn i la dreta s’aprofita per fer mal.

El Gran Comediant Amb Joel Joan. Lleida. Teatre de la Llotja. Divendres, 12 de novembre. 21.00 h. Preu: 32 € (grups 27 €).

tracking