SEGRE

LLIBRES RECONEIXEMENT

Premi per a la llibreria El Genet Blau de Lleida

La Nit de l'Edició premiarà la llibreria lleidatana el 13 de desembre a Barcelona || A l'octubre també va obrir les portes a Gràcia

La segona llibreria El Genet Blau va obrir a l’octubre a Barcelona.

La segona llibreria El Genet Blau va obrir a l’octubre a Barcelona.EL GENET BLAU

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Nit de l’Edició, la festa anual del món editorial i llibreter a Catalunya, distingirà el 13 de desembre vinent al Teatre Condal de Barcelona la llibreria lleidatana El Genet Blau amb el premi Memorial Fernando Lara a la millor iniciativa jove empresarial al sector. Aquesta distinció, que atorga la Cambra del Llibre de Catalunya –que reuneix llibreters, editors, impressors i distribuïdors–, reconeix la tasca de difusió lectora d’El Genet Blau, sobretot durant els mesos del confinament de l’any passat, i valora també l’extensió de la marca a Barcelona amb l’obertura el mes passat d’El Genet Blau al barri de Gràcia. La responsable de la llibreria, Mertxe París, es mostrava ahir eufòrica per aquest reconeixement.

“Estic molt contenta perquè és molt difícil que el sector et reconegui, ja que hi ha moltes llibreries a Catalunya, també amb iniciatives boníssimes”, va explicar a SEGRE. París va recordar que “vaig cada any a la Nit de l’Edició com a assistent i mai no em vaig imaginar que un dia podria ser jo la premiada. Ha estat una sorpresa magnífica”.

La responsable des del 2018 d’aquesta llibreria a l’avinguda Blondel especialitzada en literatura infantil i juvenil va destacar també que “és la primera vegada que un guardó com aquest viatja a Lleida i ja està bé que es premiïn coses que no passin sempre a Barcelona”. El Memorial Fernando Lara també ha destacat l’aposta de Mertxe París per un segell editorial de literatura infantil i juvenil com Mosaics Llibres. “De fet, he estat editora abans que llibretera”, va reconèixer.

“El premi serà una bona empenta per a l’editorial i les dos llibreries”, va afegir París. D’altra banda, la Nit de l’Edició atorgarà el premi Atlàntida a la companyia teatral Tricicle per la defensa i promoció de la cultura i la propietat intel·lectual i el foment de la lectura. Per la seua part, l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya distingirà amb el premi de traducció Ángel Crespo Magdalena Palmer per la traducció de l’anglès al castellà d’Otoño, d’Ali Smith, a Nørdica Libros.

tracking