SEGRE

PATRIMONI EQUIPAMENTS

Restauració a Sant Antolí a Aitona

L'ajuntament d'Aitona espera presentar el resultat d'aquí a tres setmanes || L'església és un dels actius turístics del municipi

Les bastides, davant el retaule de l’altar major de l’església.

Les bastides, davant el retaule de l’altar major de l’església.AJUNTAMENT D’AITONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Aitona ha començat aquesta setmana els treballs de restauració de l’altar major de l’església de Sant Antolí amb l’objectiu de “garantir la conservació i dignificar aquest element religiós de valor simbòlic”. Des del consistori van explicar que aquesta actuació tindrà una durada aproximada de tres setmanes i una vegada finalitzades les obres està previst que es presenti el resultat a la població a les festes nadalenques. La reforma va a càrrec de Ramon Solé, assessor dels treballs de restauració de la Seu Vella, entre altres projectes artístics.

“Amb aquesta actuació donem continuïtat als projectes de restauració i preservació del nostre patrimoni que vam començar fa uns anys”, va explicar l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol. “L’església de Sant Antolí és un actiu turístic de primer nivell i un dels nostres espais patrimonials més privilegiats i de més simbolisme per als nostres veïns i veïnes. Garantir-ne un estat òptim i digne és una prioritat d’aquest equip de govern”, va afegir.

El retaule original de l’església, datat al segle XVIII, era d’estil barroc francès i obra de l’escultor Lluís Bonifàs, figura bàsica de l’escultura barroca catalana. A l’inici de la Guerra Civil, el 1936, l’església d’Aitona va patir un incendi que va destruir tant el retaule com l’orgue del cor i no va ser fins al 1950 que el temple va tornar a reformar-se amb un nou retaule, l’actual, imitant l’original i amb les figures de Sant Antolí, Sant Antoni de Pàdua i Sant Francesc Xavier.

tracking