SEGRE

EQUIPAMENTS EFEMÈRIDES

Doble aniversari cultural a Lleida

Jornada de portes obertes als temples de la Vall de Boí en el 21è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial || El nou edifici del Museu de Lleida també va celebrar catorze anys

Dos visitants ahir a l’església de Sant Climent de Taüll.

Dos visitants ahir a l’església de Sant Climent de Taüll.CENTRE DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dels conjunts patrimonials més rellevants de les comarques de Lleida van celebrar ahir els respectius aniversaris: el 21 aniversari de la declaració de les esglésies romàniques de la Vall de Boí com a Patrimoni Mundial de la Unesco i el 14 aniversari de la inauguració de l’edifici del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal. En el primer cas, el Centre d’Interpretació del Romànic va impulsar una jornada de portes obertes als sis principals temples del conjunt: Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Joan de Boí i Santa Maria i Sant Climent de Taüll. La Vall de Boí va recordar així la matinada del 30 de novembre de l’any 2000, quan va arribar la notícia de la declaració de la Unesco des de la llunyana reunió institucional feta aquell any a Austràlia.

La neu va convertir ahir l’entorn en un paisatge de postal, que va contribuir que les esglésies rebessin alguns visitants, que des del Centre del Romànic esperen que es multipliquin durant el llarg pont que començarà el cap de setmana vinent. A les xarxes socials no va faltar la felicitació desitjant “una bona jornada” de la periodista i gestora cultural lleidatana Carme Polo, que va dirigir amb èxit la candidatura a la Unesco.Per la seua banda, el Museu de Lleida també va rebre diverses felicitacions a través de les xarxes socials el dia en què es van complir catorze anys de la inauguració de l’edifici. També va ser el 30 de novembre, en aquest cas del 2007.

Una nova seu per a un museu centenari, que va costar més de 13 milions d’euros després de la union de Generalitat, Diputació, Paeria, bisbat i consell del Segrià.

El Museu va agrair “el suport del teixit social i cultural del país”

En la jornada d’aniversari, el Museu de Lleida va presentar un llibre sobre la prehistòria per als més petits, Pic i Puc i Mut el Mamut, de Francesc Bardavio i Sònia Mañé, director i docent respectivament del Camp d’Aprenentatge de la Noguera, a Sant Llorenç de Montgai, del departament d’Educació. Va ser una de les activitats paral·leles a l’actual exposició Art primer, que pot visitar-se fins al dia 9 de gener.

El director del Museu, Josep Giralt, va respondre a les felicitacions afirmant que “la feina es fa millor quan saps que t’acompanya el teixit social, cultural i associatiu, el col·lectiu professional, el barri, la ciutat, tot el territori que vols explicar, tot el país. Moltes gràcies, continuarem intentant millorar com el servei públic que som”.

Dos visitants ahir a l’església de Sant Climent de Taüll.

Dos visitants ahir a l’església de Sant Climent de Taüll.CENTRE DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

tracking