SEGRE

ART EXPOSICIONS

“Lleida és el centre de la cultura catalana”

El fotògraf Joan Fontcuberta va estrenar ahir el fotomosaic 'Alfa i Omega' a la Fundació Vallpalou || L'obra estarà exposada fins a finals de l'any vinent

El fotògraf Joan Fontcuberta, al centre, durant l’acte de presentació de la seua obra.

El fotògraf Joan Fontcuberta, al centre, durant l’acte de presentació de la seua obra.GERARD HOYAS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El prestigiós fotògraf Joan Fontcuberta va presentar ahir el fotomosaic digital Alfa i Omega. A la façana de la Fundació Vallpalou, a l’avinguda Tortosa de la ciutat de Lleida, Fontcuberta ha creat les imatges de dos figures icòniques del romànic català: el Pantocràtor i el cap del corder de Sant Climent de Taüll, a partir de centenars de petites fotos digitals de les obres d’art modern i contemporani de l’arxiu del Museu Morera. Durant la presentació, Fontcuberta va assenyalar la seua passió pels fotomosaics.

Un tipus de treball que, segons l’artista, “ens permet explicar que darrere d’una imatge sempre hi ha una altra imatge”. “En aquesta obra volia homenatjar el territori de Lleida com a epicentre de la cultura catalana i per a això hem establert una relació entre les primeres obres del romànic i l’art contemporani o actual”, va explicar. Per dur a terme la composició, el Museu Morera de Lleida va facilitar més de 4.000 imatges del seu arxiu que l’autor va utilitzar per, a través d’un programa informàtic, seleccionar les que millor s’adaptessin als colors de les obres originals per, així, poder col·locar-les al lloc més adequat.Alfa i Omega és una obra itinerant i estarà exposada a la façana de la Fundació Vallpalou durant un any.

El fotògraf Joan Fontcuberta, al centre, durant l’acte de presentació de la seua obra.

El fotògraf Joan Fontcuberta, al centre, durant l’acte de presentació de la seua obra.GERARD HOYAS

tracking