SEGRE

MÚSICA NOVETAT

Antoni Tolmos llança un cant a la vida en el seu nou àlbum

El pianista lleidatà publica el seu disc número tretze com a compositor

El pianista lleidatà Antoni Tolmos acaba de publicar el seu nou treball discogràfic, titulat ‘Vida’.

El pianista lleidatà Antoni Tolmos acaba de publicar el seu nou treball discogràfic, titulat ‘Vida’.DAVID DEL VAL

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pianista lleidatà Antoni Tolmos acaba de llançar al mercat l’àlbum Vida, el seu treball discogràfic número 13 com a compositor, amb deu temes en els quals manté la línia intimista de colors clàssics ja mostrada en anteriors discos com The new age piano album (2013), gravat a Londres, o Energy (2016), que va gravar a Florència. “No soc gaire supersticiós, és el meu treball número tretze; encara que de fet, pel tipus de música, a partir de solos de piano, hauria de ser l’onzè perquè els dos anteriors discos van ser molt diferents, amb música més electrònica a Universe (de l’any 2019) o de boleros i cançons d’amor (2020)”, va explicar el músic. Com tants altres projectes culturals, la pandèmia va afectar tot el procés del nou disc, que tenia previst gravar el maig del 2020, tot just dos mesos després de l’inici del confinament.

Finalment, Tolmos va gravar Vida a l’Estudio Uno de Madrid el mes de maig passat, un any després del que tenia previst. Aquest retard també va suposar que alguns dels temes de l’àlbum els compongués en els primers mesos de la pandèmia. El títol mateix, Vida, respon a una reflexió personal sobre la importància d’aquesta paraula “quan et sents més vulnerable que mai i veus gent propera que l’acaba perdent”.

El tema que obre el disc, Esperanza, “ja representa un cant a la vida i a la confiança que aquesta pandèmia s’acabi d’una vegada”. El nou disc de Tolmos ja es pot escoltar a les principals plataformes digitals i també ha editat una tirada molt curta en format CD. “A Lleida es pot trobar a Casa Guarro i jo també en tinc uns quants perquè sempre hi ha gent que els demana, i ara més com a regal de Nadal”, va afegir el pianista.

Dos pianos i un llibre per al 2022

De moment, Tolmos no té previst presentar el seu nou disc en directe ja que encara protagonitza bolos amb l’anterior Boleros y canciones de amor i, a més, té dos nous projectes per a aquest 2022. Al maig presentarà a l’Auditori de Lleida l’espectacle Dos Pianos, juntament amb el músic de Balaguer Josep Maria Porté (Pastorets Rock, El Círculo de Borneo), amb versions de grans èxits internacionals del pop-rock, de grups o artistes com The Police, Vangelis, Supertramp, Michael Jackson o Pink Floyd. I també editarà el llibre Tu mejor escenario, amb teoria i la seua experiència pròpia sobre com obtenir el màxim rendiment davant del públic.

tracking