SEGRE

CINE TAQUILLA

El cine espanyol caurà enguany per sota del 2020

Mínim històric sense arribar a 40 milions d'euros, pitjor xifra del segle XXI || 'Way Down' de Balagueró, segona en recaptació

Santiago Segura repetirà triomf enguany amb una comèdia familiar.

Santiago Segura repetirà triomf enguany amb una comèdia familiar.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cine espanyol tancarà previsiblement l’any 2021 amb una taquilla inferior als 40 milions d’euros, la qual cosa suposa la xifra més baixa des que va començar el segle XXI i empitjorarà així les xifres de l’any anterior marcat per la pandèmia, segons dades provisionals del ministeri de Cultura, a falta de tancar l’any. Malgrat l’impuls que ha agafat la taquilla l’últim mes gràcies a estrenes de pel·lícules com Way Down, del lleidatà Jaume Balagueró, o El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, o la recuperació que sempre suposa l’anunci de les pel·lícules candidates als Premis Goya, la taquilla a començaments d’aquest mes de pel·lícules espanyoles registrava una recaptació de 34,7 milions d’euros i l’assistència de 5,8 milions d’espectadors. Val a recordar que el cine espanyol va registrar l’any 2020 un total de 43 milions d’euros i 7,3 milions d’espectadors, xifra que ja llavors va suposar la pitjor marca de les últimes dos dècades, i que es va maquillar gràcies a la tirada de Padre no hay más que uno 2, de Santiago Segura.

Aquell any, malgrat començar a molt bon ritme els dos primers mesos, les sales van patir dos mesos de confinament i també restriccions severes a l’aforament, que van perjudicar la taquilla.El 2021 també hi ha hagut restriccions sanitàries, per la qual cosa les xifres continuen marcades per la Covid. És per això que se segueix molt lluny d’anys precedents, com el 2019, quan es va arribar als 94,1 milions d’euros i 16 milions d’espectadors. El rècord de taquilla del cine espanyol va arribar el 2014 (125,7 milions d’euros), amb l’efecte de la pel·lícula Ocho apellidos vascos (56 milions d’euros).

tracking