SEGRE

LITERATURA CREACIÓ

El lleidatà Carles M. Sanuy, premi Mallorca de poesia

El poeta de Balaguer guanya el certamen amb l'obra 'El llum del cartògraf' || Tercer guardó a les Balears en cinc anys

Carles M. Sanuy (2n dr.), amb la resta de premiats i autoritats.

Carles M. Sanuy (2n dr.), amb la resta de premiats i autoritats.CONSELL INSULAR DE MALLORCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor, poeta i activista cultural de Balaguer Carles M. Sanuy (1959) va guanyar ahir el Premi Mallorca de poesia, dotat amb 15.000 euros, amb el poemari El llum del cartògraf. El jurat va valorar especialment la solidesa i la coherència de l’obra, un poemari que, “a partir de la cartografia, estableix una reflexió sobre la naturalesa, el paisatge i la vulnerabilitat de l’ésser humà”.

Així mateix, el jurat la va considerar “una obra madura, molt travada, arrodonida i amb poemes de gran valor”. Sanuy va rebre el guardó en la gala dels Premis Mallorca de Creació Literària i Fotografia Contemporània 2021, que organitza el Consell Insular i celebrada al Teatre Principal de Palma. El poeta lleidatà es va mostrar summament satisfet pel premi, el més ben dotat del gènere de poesia de les lletres catalanes.

Val a destacar que els dos anteriors poemaris de Sanuy també van rebre sengles premis a Mallorca: amb L’ordre de les coses va guanyar el Ciutat de Palma el 2018 i amb La condició lítia es va emportar el Bernat Vidal de Santanyí el 2017. Precisament, al recollir ahir el tercer premi en cinc anys a les Balears, es va referir especialment a aquesta relació especial d’amor amb l’illa. “Si em continueu tractant així de bé, acabaré instal·lant-me a Mallorca”, va afirmar.

“Encara que potser després us en penediu!”, va afegir de broma. Després de l’acte, Sanuy va expressar en conversa telefònica amb SEGRE l’“enorme satisfacció per un premi al que potser sigui el meu millor poemari”. Això sí, quant a la dotació, va assegurar feliç que “m’han arreglat un any!”.

El llibre sortirà publicat a la primavera per l’editorial valenciana Sargantana.La resta de premis de la vetllada van ser per al barceloní Manuel Brugarolas (El club de l’àngel, de narrativa), Goretti Pérez (Mia, artista!, de literatura infantil), Caterina Valriu (Les rondalles que l’Arxiduc no va publicar, d’assaig) i la italiana Camilla de Maffei (Delta, de fotografia). La categoria de teatre va quedar deserta. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va expressar que la qualitat de les obres premiades contribuirà, un any més, a impulsar la creació literària en català i prestigiar i promocionar socialment l’ús de la llengua pròpia.

tracking