SEGRE

ARTS PLÀSTIQUES INAUGURACIÓ

La brossa, matèria artística de premi

La lleidatana Núria Roselló guanya la Biennal Larva de l'IEI amb un 'mapa' dels abocadors il·legals entorn de Lleida || Exposició fins al febrer dels sis finalistes del certamen

L’artista lleidatana Núria Roselló davant les fotos del projecte ‘Basura’, guanyador de la Biennal Larva.

L’artista lleidatana Núria Roselló davant les fotos del projecte ‘Basura’, guanyador de la Biennal Larva.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Basura, un recorregut fotogràfic pels voltants de Lleida perseguint tota mena de residus en racons convertits en abocadors il·legals, és el projecte guanyador de la tercera edició de la Biennal Larva d’arts plàstiques de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. L’autora, Núria Roselló (Lleida, 1999), va rebre ahir el guardó en la inauguració a l’IEI de l’exposició amb les obres dels sis artistes finalistes, que podrà visitar-se fins al 20 de febrer. Roselló, que va cursar Batxillerat Artístic a l’institut Màrius Torres, es va emportar de premi la producció d’una exposició individual durant el 2022 a la sala La Gòtika, amb l’edició d’un catàleg.La mostra col·lectiva es completa amb els projectes Torrent continu, de Roc Domingo (Lleida, 1992); Firma, de Paula Artés (Molins de Rei, 1996, establerta a la Noguera); Identitats, de la colombiana establerta a Lleida Merly Castaño (1989); En un trosset de feixa, de Maria Giró (Montferrer i Castellbò, 1995) i Veus cugules, de Núria Acosta (Albesa, 1975).

A la inauguració, que va comptar amb la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, van destacar la recepció en aquesta edició de Larva de vint-i-vuit propostes malgrat la pandèmia. El nom de Núria Roselló s’afegeix d’aquesta manera al dels dos anteriors guanyadors d’aquest certamen de promoció i difusió de l’art emergent de Lleida: Joan Pallé el 2017 i Ferran Lega el 2019.

Més de cent creadors joves en tres edicions

La Biennal Larva de l’IEI va nàixer el 2017 per donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals, la creació emergent i la difusió del teixit artístic de Ponent, fomentant la creativitat i les iniciatives artístiques al territori.

En les tres edicions s’han presentat propostes de més de cent artistes joves.

tracking