SEGRE

LITERATURA HOMENATGE

Demanen restaurar el bust de Màrius Torres al Canyeret de Lleida

Ofrena i recital en el 79 aniversari de la mort del poeta

Unes setanta persones van participar ahir en l’acte de record al poeta davant del bust al Canyeret.

Unes setanta persones van participar ahir en l’acte de record al poeta davant del bust al Canyeret.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per sisè any consecutiu, l’escultura del poeta Màrius Torres al Canyeret de Lleida va tornar ahir a omplir-se de flors coincidint amb l’aniversari de la seua mort, el 29 de desembre del 1942 al sanatori de Puig d’Olena, al Moianès, als 32 anys víctima de la tuberculosi. Unes setanta persones es van citar davant del bust erigit el 1992 (en el 50 aniversari de la seua mort) per recordar el poeta amb una ofrena floral (d’Òmnium, Ateneu i Paeria, entre d’altres) i un recital poètic en què van participar una dotzena d’entusiastes de l’autor de La ciutat llunyana, encapçalats per l’expresident de l’Ateneu Salvador Escudé.

De cara a l’any que ve, en el qual es compliran vuitanta anys de la desaparició de l’escriptor lleidatà, Carmina Pardo, presidenta de l’Ateneu Popular de Ponent –impulsor d’aquest acte des del 2016–, va reclamar la restauració del bust de Màrius Torres i, sobretot, la recuperació de la ploma d’escriptura que lluïa a la mà dreta, un element metàl·lic que va desaparèixer de l’escultura al cap de pocs anys de la seua estrena.

L’alcalde, Miquel Pueyo, en va prendre nota i va comentar que des de la Paeria s’estudiarà alguna celebració especial per al 80 aniversari d’aquest “referent literari de Lleida, també cívic i polític”. La violinista Gemma Franco va posar la nota musical a l’acte.

tracking