SEGRE

POLÈMICA HOMENATGES

Titllen de mesquí Almeida per menysprear Almudena Grandes

L'edil va assenyalar que l'escriptora no mereix ser filla predilecta

L’escriptora Almudena Grandes.

L’escriptora Almudena Grandes.EFE/JAVIER LIZÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va rebre ahir multitud de crítiques en xarxes per haver dit en una entrevista que, segons el seu parer, l’escriptora Almudena Grandes no mereix ser filla predilecta de la ciutat, punt inclòs en l’acord pressupostari que va rubricar amb el Grup Mixt (format per tres escindits de Més Madrid) i que el PP ha acceptat a canvi d’aprovar els comptes del municipi. Aquestes declaracions van ser respostes a les xarxes per, entre d’altres, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el poeta Luis García Montero, viudo de l’escriptora i director de l’Institut Cervantes. Sánchez va citar Grandes en un tuit en el qual va dir: «Almudena Grandes va escriure: “Amb el temps vaig comprendre que l’alegria era una arma superior a l’odi, els somriures més útils, més ferotges que els gestos de ràbia i descoratjament”.

Va ser un privilegi conviure amb ella en un espai de llibertat i fraternitat com és Madrid”. Per la seua part, Montero va escriure: “Llegeixo les declaracions mesquines de l’alcalde sobre Almudena Grandes. Ens hauria de tractar amb més dignitat, als madrilenys.

Si se sent traïdor davant dels seus amics d’extrema dreta, allà ell. Gràcies a Madrid i a l’ajuntament per nomenar Almudena filla predilecta”. La portaveu de Més Madrid, Rita Maestre, i la seua homòloga del grup municipal PSOE, Mar Espinar, també van censurar l’alcalde.

La primera va demanar una disculpa pública d’Almeida i la segona va carregar contra el Grup Mixt al “permetre que s’enfangui el nom i la grandesa d’Almudena Grandes”.

tracking