SEGRE

REFORMES EQUIPAMENTS

Les obres a l'IEI 'tancaran' sis mesos l'hemeroteca

Els treballs de restauració començaran dimarts vinent || La segona planta es convertirà en un espai d'oficines

La zona de l’IEI preparada per iniciar les obres.

La zona de l’IEI preparada per iniciar les obres.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut d’Estudis Ilerdencs començarà dimarts vinent, 11 de gener, les obres de remodelació i restauració de la segona planta de l’edifici per transformar l’espai, actualment tancat, en una zona de serveis administratius que acollirà el personal que fa uns anys va ser traslladat al complex de la Caparrella. El gruix de la reforma se centrarà en la segona planta, on es combinaran treballs de conservació de finestres i elements de pedra amb l’habilitació funcional de l’espai per a usos administratius. En el cas de l’hemeroteca, situada al costat de la biblioteca, les obres obligaran a mantenir-la tancada uns sis mesos per traslladar els exemplars exposats, realitzar les obres de remodelació i tornar el material de consulta.

La biblioteca estarà oberta al públic sense restriccions.Aquests treballs corresponen a la tercera fase de la restauració de l’antic Hospital de Santa Maria, seu de l’IEI, i a més de la intervenció a la segona planta també es restauraran finestres, s’actuarà sobre els elements de fusta de la sotacoberta i es restauraran bigues, revoltons i prestatgeries de l’hemeroteca ubicada a la primera planta de l’edifici. En les fases anteriors de la restauració de l’edifici s’havia restaurat el sostre de la primera planta, que estava a punt de col·lapsar, es van restaurar les finestres, la Biblioteca, l’Arxiu, l’Aula Magna i una petita àrea de l’escala de la segona planta

Està previst que els treballs de remodelació acabin el mes de setembre

Durant aquests mesos, les obres es realitzaran garantint les mesures de seguretat que permetin mantenir la funcionalitat dels serveis, garantir l’activitat de les sales d’exposició i s’adequaran els horaris d’actes públics a l’Aula Magna. “Intentarem que les afectacions sobre els usos de cara al públic de l’edifici siguin escalonades i al menys perjudicials possible.

Confiem a adequar aquest magnífic edifici del gòtic civil perquè la ciutadania el gaudeixi en un estat de conservació encara millor quan les obres hagin finalitzat”, va assenyalar la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach. Les obres han estat adjudicats a l’UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada per les empreses Codeco Obras SL i Construcciones Limoso SL amb un pressupost de 747.963,99 euros. La previsió és finalitzar el mes de setembre.

tracking