SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Cèlia del Diego deixa la Panera al concloure el contracte de 5 anys

El centre d'art, pendent d'un concurs públic per cobrir la direcció

Cèlia del Diego (3a per l’esquerra), al costat de la consellera de Cultura a l’octubre a la Biennal Cristòfol.

Cèlia del Diego (3a per l’esquerra), al costat de la consellera de Cultura a l’octubre a la Biennal Cristòfol.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gestora cultural Cèlia del Diego ha deixat aquest mes la direcció artística del Centre d’Art Contemporani la Panera de Lleida al concloure el seu contracte de cinc anys (quatre més un de renovable) al capdavant d’aquest equipament cultural municipal. D’aquesta manera, la Panera es troba ara pendent que la Paeria iniciï la convocatòria d’un nou concurs públic per aprovisionar aquesta plaça de direcció. Fonts de la Panera van assegurar que, en principi, no es produirà un buit en el funcionament del centre d’art ja que la fins ara directora ha deixat ultimada la programació artística per als pròxims mesos.

De fet, el 5 de març es presentaran les dos noves propostes per aquest primer semestre del 2022: una exposició individual de l’artista visual barcelonina Mireia Sallarès i una mostra col·lectiva comissariada pel gestor cultural David Armengol, nou director del centre cultural La Capella de Barcelona. El passat 23 d’octubre, Del Diego va inaugurar la dotzena edició de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol (a la foto), en què va representar el seu últim gran acte públic del mandat, acompanyada per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’alcalde, Miquel Pueyo, entre altres autoritats. L’exposició de la biennal, repartida entre les dos plantes de la Panera, s’ha allargat una setmana, fins al 13 de febrer.Val a recordar que Del Diego, elegida directora artística de la Panera el novembre del 2016, va substituir al càrrec Glòria Picazo, que havia deixat el càrrec més d’un any abans, el juliol del 2015, després d’haver estat al capdavant d’aquest equipament cultural des de la seua creació, el 2003.

Per això, l’impàs fins al nomenament d’un nou director o directora podria també repetir-se segons la pressa per part de la Paeria a convocar el nou concurs públic.Cèlia del Diego (Tarragona, 1974) és llicenciada en Història de l’Art i diplomada en Biblioteconomia i Documentació i presideix des de fa anys l’Associació Catalana de Crítics d’Art. Abans d’arribar a la Panera, va dirigir el CA Tarragona Centre d’Art i va portar a terme projectes artístics a l’Arts Santa Mònica (Barcelona), CaixaForum, La Casa Encendida (Madrid) o a Sàsser (Sardenya, Itàlia).

La gestió de la Seu Vella, també en tràmit de renovar

La Panera no és l’únic equipament cultural de Lleida pendent de renovar la direcció. El 13 de desembre es va convocar el concurs públic per al càrrec de director del Turó de la Seu Vella, també després de cinc anys de treball del lleidatà Joan Baigol. En aquest cas, el període al capdavant del principal monument de Lleida encara es va allargar durant uns mesos. El maig del 2021 es van complir els cinc anys de Baigol al càrrec, però el consorci del Turó –integrat per Paeria i Generalitat i presidit per l’alcalde de Lleida– va decidir prorrogar-lo fins a poder convocar-se el concurs i seguirà al càrrec almenys fins al 28 de febrer.

D’altra banda, la Paeria va adjudicar a finals del mes de novembre a una nova empresa la direcció del Cafè del Teatre després que el guanyador del concurs –l’anterior gestor– fos rebutjat pels seus deutes pendents amb l’ajuntament.

tracking