SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CERTAMEN

Lleida, protagonista en el principal festival teatral familiar

El Feten de Gijón, amb Festuc Teatre, Centre de Titelles, La Baldufa i El Sidral

La companyia lleidatana Festuc Teatre clausurarà la fira teatral de Gijón amb ‘La llàntia meravellosa’.

La companyia lleidatana Festuc Teatre clausurarà la fira teatral de Gijón amb ‘La llàntia meravellosa’.FESTUC TEATRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El teatre familiar produït a Lleida serà protagonista el mes que ve al principal aparador de l’Estat d’aquest gènere escènic, la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Nens i Nenes Feten, a Gijón del 13 al 18 de febrer. Aquesta fira sol acollir cada any algun espectacle de Ponent, però en aquesta 31 edició seran fins a quatre les propostes amb segell lleidatà, a càrrec de les companyies Festuc Teatre, La Baldufa, Centre de Titelles de Lleida i El Sidral. A aquestes quatre se sumarà també la presència en la programació del Mag Lari, artista estretament lligat a l’Urgell i establert actualment a Castellserà.

Val a destacar que Festuc Teatre, amb la seua obra La llàntia meravellosa, serà l’encarregada aquest any de protagonitzar l’espectacle de clausura de la fira Feten. La companyia lleidatana presentarà també aquest muntatge per al públic familiar el 27 de març al Teatre de l’Escorxador, en el marc de l’actual programació de LaTemporada de Lleida. Per la seua part, el Centre de Titelles participarà en el certamen de Gijón amb el seu espectacle itinerant de carrer Kujira, que van presentar l’any passat a la Fira de Titelles i que també va poder veure’s a la capital del Segrià en les passades Festes de la Tardor.

Quant a la companyia La Baldufa, participarà en la fira Feten amb La faula de l’esquirol, una proposta per al públic familiar per reflexionar sobre la diferència i el mestissatge. Finalment, El Sidral presentarà en aquest certamen europeu l’obra La residència dels contes macabres.Totes aquestes propostes formaran part d’un cartell amb un total de 76 companyies espanyoles i internacionals (França, Bèlgica, Itàlia, Portugal i l’Argentina), que oferiran prop de 200 funcions al llarg d’una setmana en 21 espais escènics de la ciutat asturiana. Feten també recuperarà les sessions presencials per a escolars, interrompudes per la pandèmia.

Les companyies de Lleida s’han colat així en un certamen molt exclusiu, que aquest any va rebre més de 800 propostes de companyies de tot el país i estrangeres. D’altra banda, la companyia catalana de circ Eia, també present a la fira Feten 2022, actuarà aquest dissabte vinent al teatre de la Llotja (20.00 h) amb l’espectacle Nuye, una singular proposta circense i coreogràfica protagonitzada per sis acròbates, que sorgeix de l’exploració de les diverses dinàmiques que es produeixen en les relacions de parella.

tracking