SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

Roger Mas i Pep Lladó obren aquest dissabte el 'Tàrrega Sona'

Cicle de concerts fins al maig, també amb Albert Pla, clàssica i jazz

El regidor de Cultura de Tàrrega, Carlos Vílchez (esq.), va presentar al Teatre Ateneu el ‘Tàrrega Sona’.

El regidor de Cultura de Tàrrega, Carlos Vílchez (esq.), va presentar al Teatre Ateneu el ‘Tàrrega Sona’.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un doble concert del cantautor de Solsona Roger Mas (amb el seu nou disc, Totes les flors) i del músic del Maresme Pep Lladó (també amb nou treball, Les petites certeses) obrirà dissabte vinent (20.30 h) al Teatre Ateneu una nova edició del cicle Tàrrega Sona, impulsat per la regidoria de Cultura. La capital de l’Urgell iniciarà així un nou programa musical en el qual confluiran fins al maig cançó d’autor, rumba catalana, música clàssica, jazz i flamenc. El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, va explicar ahir que es tracta d’un programa “consolidat” que ofereix “música variada i de qualitat” i, en aquesta ocasió, també una “programació paritària”.

El Tàrrega Sona comptarà també amb les actuacions del polifacètic Albert Pla (¿Os acordáis?) el 12 de febrer; el Grup de Flautes de Ponent –format per Núria Calaf, Xesco Grau, Neus Puig, Enric Ribalta i Isidor Rosich–, que repassarà clàssics com Mozart i Bach i contemporanis com Gershwin i Guiot (13 de febrer); i Elena Gadel i Marta Robles que, en el marc de la setmana del Dia de la Dona, presentaran Les dones de la meva vida (13 de març). El cicle comptarà també amb música clàssica per al públic familiar de la mà de LleidArt Ensemble i El carnaval dels animals (27 de març) i jazz a càrrec de Joana Cebolla Quintet i Alba Careta (1 d’abril). El cicle culminarà el 8 de maig amb l’estrena a Catalunya de l’espectacle El tocadiscs de Joan Fuster, amb el qual Tàrrega s’afegeix al festival Barnasants i al centenari del naixement de l’escriptor valencià.

Sis concerts en les ‘Nits de Taverna’ d’Almacelles

El cantautor valencià Pau Alabajos estrenarà el 4 de febrer vinent la sisena edició del cicle musical Nits de Taverna d’Almacelles, que comptarà amb uns altres cinc concerts fins a l’abril a la sala Arca. L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, va reafirmar ahir “el compromís del consistori per donar continuïtat a aquesta iniciativa que ja compleix sis anys i amb la qual es vol donar suport a un tipus d’oferta cultural com és la música d’autor, gràcies als sis artistes, tant veterans com novells, que componen el cartell aquest any”. Alabajos, que celebra dos dècades de trajectòria artística, presentarà el seu vuitè disc, Les hores mortes, un treball íntim i reivindicatiu amb cançons pròpies i versions de poemes de Maria-Mercè Marçal, Apel·les Mestres i Miquel Martí i Pol.

El cicle seguirà el 18 de febrer amb la barcelonina Marta Rius; l’11 de març, amb el guitarrista valencià Òscar Briz; el 25 de març amb el pop d’autor del barceloní Pol Fuentes, líder del desaparegut grup Rosa Luxemburg; i el 8 d’abril, amb la cantautora rural de Valls Susannes. El cicle Nits de Taverna, que compta amb la col·laboració de la Diputació i l’IEI, finalitzarà el 22 d’abril amb la cantautora folk d’Almacelles Helena Capdevila, de nom artístic Helen, amb els temes del seu primer Ep, Fairytales.

tracking