SEGRE

BELLES ARTS CERTAMEN

Aquesta és la premiada joia de l'artista lleidatà Tensi Solsona

Finalista en un concurs internacional amb un fermall inspirat en el paisatge natural || Entre 168 participants d'arreu del món

El fermall de Tensi Solsona premiat en el concurs internacional.

El fermall de Tensi Solsona premiat en el concurs internacional.TENSI SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’artista lleidatà Tensi Solsona (1968), especialitzat en joieria contemporània, ha quedat en segona posició en el concurs internacional de joieria que organitza la revista Arte y Joya gràcies al disseny d’un fermall d’inspiració paisatgística realitzat en alpaca i bany de coure, que es pot veure al costat d’aquestes línies. El jurat del certamen, al qual es van presentar un total de 168 dissenyadors, artistes i joiers de tot el món, va elegir com a guanyador un fermall de l’artista sud-coreana Namkyung Lee realitzat en plata i amb una fotografia impresa en acrílic. Solsona es va mostrar encantat que el seu treball, que ha preparat durant els últims mesos, hagi estat triat entre els 30 finalistes del concurs i hagi quedat finalment en segona posició.

“És un fermall per al qual em vaig inspirar en fragments de paisatges”, va assenyalar l’artista, satisfet que cada vegada es promogui més i tingui una visibilitat més gran la joieria contemporània. “La mateixa revista especialitzada Arte y Joya, editada a Barcelona i que va nàixer per promocionar la joieria tradicional, hi dona cada vegada més importància i aposta pel vessant més contemporani”, va assegurar aquest creador lleidatà amb una trajectòria de més de 25 anys en aquest sector de les belles arts

El joier lleidatà exposarà les seues creacions en dos museus de Madrid i una galeria de Barcelona

Amb estudis a l’Escola Massana de Barcelona, on fa uns anys va exercir també de professor, Tensi Solsona va obrir el seu taller joieria a Pardinyes l’any 1999, malgrat que va tancar el públic uns vuit anys més tard. “Va coincidir amb l’inici de la crisi econòmica i cal reconèixer que la joieria contemporània és una aposta molt arriscada”, va comentar.

De fet, l’artista manté el seu taller, tot i que ara tancat al públic, i també imparteix classes monogràfiques a l’Escola d’Art Leandre Cristòfol de Lleida. El segon lloc en el concurs internacional es traduirà al febrer en l’exhibició del seu treball creatiu al Museo de Arte Contemporáneo de Madrid i la participació en mostres col·lectives al Museo de Artes Decorativas de Madrid i la 66 Mistral Gallery de Barcelona.

tracking