SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CERTAMEN

FiraTàrrega durant tot l'any

Presenten les 23 propostes artístiques del programa 'Territori Creatiu' per als propers mesos || Són la meitat del cartell de la pròxima edició, al setembre

El grup lleidatà Sound de Secà va posar la música al finalitzar la presentació a l’Ateneu de Tàrrega.

El grup lleidatà Sound de Secà va posar la música al finalitzar la presentació a l’Ateneu de Tàrrega.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja fa uns anys que els responsables de FiraTàrrega no es cansen de repetir que la Fira de Teatre al Carrer és molt més que quatre dies d’espectacles al setembre, ja que el certamen acompanya al llarg de l’any nombrosos artistes i companyies en els seus respectius processos creatius, amb residències i assajos oberts al públic. Ahir va tornar a demostrar-ho amb la presentació de la nova edició del programa Territori Creatiu, a través del qual la fira aglutinarà en els propers mesos un total de 23 propostes artístiques, gairebé la meitat de la programació de la pròxima edició del certamen, del 8 a l’11 de setembre. La directora artística, Anna Giribet, va confirmar que les 23 propostes –distribuïdes entre quatre programes– “seran el 50% de la programació de FiraTàrrega 2022” i va destacar que “la majoria reivindiquen l’espai públic com un lloc de retrobament des de formats i temàtiques diverses”.

Entre aquestes, en destaquen tres de Lleida: Ferran Orobitg, de Cervera, amb el projecte Libera te ipsum; Sound de Secà, també de la capital de la Segarra, amb Suma; i l’artista de Bellpuig Ignasi Busqueta, de Rúbrica Teatre, amb Desclòs. El programa de Suport a la Creació també recolzarà muntatges de Carla Rovira, Hortzmuga, Insectotròpics, Obskené o Joan Català, entre d’altres. Aquest Territori Creatiu comptarà també amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alpicat i Vilanova de Bellpuig i els festivals Dansàneu i Circpicat.

D’altra banda, la directora executiva, Natàlia Lloreta, va anunciar que FiraTàrrega traslladarà les seues oficines a Cal Trepat, on també està previst habilitar un centre de creació artística.

El grup lleidatà Sound de Secà va posar la música al finalitzar la presentació a l’Ateneu de Tàrrega.

El grup lleidatà Sound de Secà va posar la música al finalitzar la presentació a l’Ateneu de Tàrrega.LAIA PEDRÓS

tracking