SEGRE

MÚSICA GRUPS

Los Vinagres i Sidonie, al Magical

La directora lleidatana Laura Obiols grava un videoclip al complex audiovisual de Gardeny || 'Covid', single del nou disc dels canaris de La Palma, amb la col·laboració del trio català

Axel Pi, bateria de Sidonie, ahir en l’enregistrament d’una de les escenes del videoclip.

Axel Pi, bateria de Sidonie, ahir en l’enregistrament d’una de les escenes del videoclip.GERARD HOYAS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Covid és el significatiu títol del single del nou àlbum del jove trio canari de pop-rock Los Vinagres. Un tema per al qual han comptat amb la col·laboració del també trio barceloní Sidonie. Les dos bandes, sota el segell Warner Music, graven des d’ahir el videoclip de la cançó a les instal·lacions del complex audiovisual Magical, al Turó de Gardeny de Lleida.

La culpable que el rodatge no s’hagi quedat a Barcelona o Madrid és la directora, la lleidatana Laura Obiols, que va insistir a portar-lo a la capital del Segrià per “aprofitar i difondre el Magical”. “Els de Warner ni s’imaginaven que hi havia aquí aquestes instal·lacions”, explicava ahir aquesta cineasta nascuda a Lleida el 1980 i que coneix el complex pels cursos i tallers que ha impartit recentment a l’Escola Catalana de Cinema i Televisió, que dirigeix David Casals-Roma. Obiols, després de 22 anys a Londres i actualment a Madrid, compta ja amb un extens currículum audiovisual, que l’ha portat a treballar en el cine al costat de la belga Agnès Varda o l’austríac Michael Haneke; a dirigir publicitat (Guggenheim o El Corte Inglés) i videoclips musicals (Arcade Fire, The Chemical Brothers, Pulp o els tres últims discos de Sidonie).

Laura Obiols treballa des d’ahir al plató principal del Magical (600 metres quadrats) al capdavant d’un equip de 130 persones per gravar el videoclip conjunt de Los Vinagres i Sidonie, que està previst que es llanci a les xarxes el proper 9 de febrer, dos dies abans de la publicació de l’àlbum Buen clima, amb el qual el trio canari de La Palma mostra el seu optimisme i els seus desitjos de tornar a la normalitat. “Estem impactats per tot el que ha passat amb el volcà, però ja ha parat i cal ser optimistes per reconstruir-lo al més ràpid possible”, van comentar els tres components del grup, Abel, Rober i Sergio. Van recordar que “ja hem actuat una vegada al Cafè del Teatre i ens agradaria tornar amb el nou disc” i van agrair la col·laboració de Sidonie.

El cantant del trio català, Marc Ros, va assenyalar que “som amics des de fa uns anys i no vam dubtar en aquesta col·laboració perquè dels desastres, com el volcà, ells són capaços de treure coses bones. Cal tirar endavant malgrat crisi, pandèmies, volcà...”. En aquest sentit, Marc Ros, Axel Pi i Jesús Senra van confirmar que “ja treballem en el pròxim disc, el desè, per celebrar aquest any o a començaments del que ve el 25 aniversari del grup”.

De moment, el trio no ha dubtat a donar suport a Los Vinagres en aquest videoclip ideat per la lleidatana Laura Obiols, que va voler agrair especialment al matrimoni de Miralcamp Jordi Pedrós i Àngels Ginestà “per deixar-nos un Chevrolet Styleline del 1952 per a l’enregistrament”. “Apareix en una de les set escenes que recreem al plató, amb imatges que fusionen La Palma, la Cuba dels indians canaris i la Lleida agrícola”, va revelar la directora.

Axel Pi, bateria de Sidonie, ahir en l’enregistrament d’una de les escenes del videoclip.

Axel Pi, bateria de Sidonie, ahir en l’enregistrament d’una de les escenes del videoclip.GERARD HOYAS

tracking