SEGRE

PATRIMONI MONUMENT

El monestir d'Avinganya reobre avui als visitants

Cada primer i tercer cap de setmana de mes

Durant l’època de floració també obrirà cada cap de setmana.

Durant l’època de floració també obrirà cada cap de setmana.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monestir d’Avinganya, a Seròs, reobrirà les portes al públic avui i demà amb els horaris habituals d’anteriors temporades. Així, els visitants podran accedir a aquest edifici monumental, propietat de la diputació de Lleida, de 10.30 a 13.30 i de 15.30 a 18.30 hores cada primer i tercer dissabte i diumenge de mes. A més, la previsió és que, coincidint amb l’època de la floració dels arbres fruiters del Baix Segre, el monestir obri tots els caps de setmana entre el 19 de febrer i el 20 de març, amb el mateix horari.

Com cada any, Avinganya tancarà a l’agost, mentre que a l’octubre, a més del primer i el tercer cap de setmana, també obrirà el segon, coincidint amb la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni. El visitant podrà conèixer la història del primer temple trinitari de la península Ibèrica a través de les seues dependències i la projecció d’audiovisuals, aprofitant també la bellesa del paisatge agrícola de l’entorn del monestir. Aquest convent, la construcció del qual es remunta al segle XIII, va ser reformat per primera vegada per la família Montcada durant el segle XIV i, posteriorment, en època barroca (XVII).

El resultat d’aquestes reformes constitueixen els elements més espectaculars, sense oblidar les restes àrabs com a precedent agropecuari de l’antic monestir. Dos audiovisuals expliquen al públic de manera lúdica i divulgativa la història i singularitat d’aquest espai medieval i ofereixen també informació per visitar jaciments del Baix Segre com Bovalar, Genó, Caratalà o Gebut.

tracking