SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PARTITS

El PSC critica que “la Paeria no protegeix el patrimoni”

Reclama aprovar el Catàleg de Béns Protegits || Lamenta el retard en la restauració de les muralles de la Seu Vella

Fèlix Larrosa, ahir als Camps Elisis amb Quiñónez i Morón.

Fèlix Larrosa, ahir als Camps Elisis amb Quiñónez i Morón.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup del PSC a la Paeria va denunciar ahir que l’equip de govern municipal “no fa res per protegir el patrimoni de la ciutat de Lleida”. El primer secretari del PSC i líder de l’oposició a l’ajuntament, Fèlix Larrosa, va reclamar a les portes dels Camps Elisis que “el senyor Pueyo i el senyor Postius es posin a treballar i que pensin en polítiques per al manteniment del patrimoni, que és clau per a l’autoestima, l’orgull i per erigir la ciutat de Lleida com a segona capital de Catalunya”. En una roda de premsa acompanyat dels regidors Jackson Quiñónez i Cristina Morón, Larrosa va exigir a ERC i Junts aprovar de manera definitiva el Catàleg de Béns Protegits, per al qual es va acordar un compromís unànime dels grups municipals de la Paeria per materialitzar-lo i en el qual es va incloure, durant l’anterior mandat socialista, la protecció i preservació d’espais de caràcter paisatgístic com els Camps Elisis.

El líder del PSC també va reclamar al govern municipal de la Paeria constituir una comissió per impulsar la candidatura del Turó de la Seu Vella a Patrimoni Mundial de la Unesco. Així mateix, també va demanar al Govern de la Generalitat que compleixi les inversions previstes per al principal monument de Lleida, i va recordar que “encara no s’han reparat els despreniments” de l’abril de l’any passat, que van afectar part de la muralla del Turó, entre els baluards de Louvigny i de la Reina, pendents de la materialització d’un conveni de la Paeria i el departament de Cultura. Larrosa va afirmar que “el conveni per restaurar les muralles, que fa dos anys que està pendent, amb l’objectiu de definir les actuacions de rehabilitació i recuperació al Turó de la Seu Vella i al de Gardeny, és un exemple del retard en totes aquelles actuacions de recuperació d’allò que és nostre.

Ens prenen el pèl! Ens cauen les muralles i no fan res”. D’altra banda, Larrosa també va lamentar que en els tres anys de mandat encara no s’hagi reunit el Consell Municipal del Patrimoni.

tracking