SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Els museus de Lleida, més integrats

La consellera de Cultura presideix la comissió institucional de la xarxa que agrupa els 12 equipaments del territori || Llum verda al pla d'actuacions i al pressupost de 425.000 € per a aquest 2022

Foto de grup ahir a Isona de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, amb els titulars de la Xarxa de Museus, alcaldes, el bisbe de Solsona i el president de la Diputació.

Foto de grup ahir a Isona de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, amb els titulars de la Xarxa de Museus, alcaldes, el bisbe de Solsona i el president de la Diputació.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va presidir ahir a Isona la comissió institucional dels dotze equipaments que formen la Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran per passar balanç de les activitats de l’últim any i donar llum verda a les de l’actual exercici. En la reunió van participar el nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, així com la vicepresidenta Estefania Rufach; i els alcaldes i titulars dels equipaments museístics de la Xarxa. La consellera va declarar que “aquest és el camí: compartir, treballar en xarxa entre tots els equipaments i entre totes les institucions i millorar l’accés dels ciutadans a la cultura”.

El pressupost total de la Xarxa per al 2022 és de 425.000 euros, dels quals 275.000 euros es destinaran a la línia de foment en forma de subvencions i 150.000 euros a la de cooperació en diverses actuacions. Entre els objectius del pla d’operacions per a aquest any en curs destaquen l’acció de fomentar l’avenç cap al model de museu social, a més de donar visibilitat a les propostes de valor dels museus cap a la ciutadania; millorar la gestió dels actius patrimonials implementant programes de suport, programant accions de formació i impulsant l’ús de recursos de forma mancomunada; i crear campanyes de comunicació i divulgació de les accions de la Xarxa per tot el territori local i del país. Per la seua part, Talarn va destacar la coordinació d’esforços dels museus en favor de més cohesió territorial, ja que “la cultura ens defineix com a societat i aquests equipaments serveixen per explicar com hem construït la nostra identitat i quins esforços fem per preservar-la”

Isona va acollir ahir la reunió de la comissió de la Xarxa de Museus, de caràcter itinerant per tot Lleida

La Xarxa, constituïda el 2016, agrupa des del Museu de Lleida i el Morera fins als museus comarcals, l’Ecomuseu d’Àneu o el Diocesà d’Urgell.

El ‘nou’ Museu de la Conca Dellà, a la recta final

Després de la reunió institucional, la consellera de Cultura va aprofitar per visitar les obres de reforma de l’edifici del Museu de la Conca Dellà, ja a la recta final de la seua ampliació. Aquesta modernització el consolidarà com un referent en la investigació paleontològica a Catalunya.

tracking