SEGRE

PATRIMONI ACTIVITATS

El monestir de les Avellanes estrena campana

Dimecres vinent col·locaran al campanar la Sant Marcel·lí Champagnat || Única creada sencera a Os de Balaguer

La nova campana, a punt per pujar-la i instal·lar-la al campanar.

La nova campana, a punt per pujar-la i instal·lar-la al campanar.MONASTERIO DE LES AVELLANES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dimecres vinent el monestir de les Avellanes té previst instal·lar al campanar la nova campana Sant Marcel·lí Champagnat, la quarta i última del projecte iniciat el 2010 per recuperar el so dels repics en aquest emblemàtic edifici religiós de la Noguera, a Os de Balaguer. De fet, la col·locació d’aquest nou element patrimonial del monestir coincidirà amb les activitats de la 34 Trobada de Campaners de Os de Balaguer, que culminarà el diumenge 24 amb els actes populars d’aquesta festa a partir de les 10.00 h. La cita tornarà a celebrar-se amb tota la seua esplendor després de l’anul·lació el 2020 i l’edició amb restriccions de l’any passat per la pandèmia.

La Sant Marcel·lí Champagnat és una campana obra del mestre Abel Portilla, obsequi de l’ajuntament. És l’única construïda tota sencera artesanalment a Os de Balaguer, el 2019, des del motllo fins a la farga. Pesa 750 kg i s’acompanya d’un jou de fusta d’iroco centenària.

La comunitat Marista i els Amics del Monestir de les Avellanes han impulsat des del 2010 el projecte de recuperació de campanes amb la restauració de la Sant Jaume el Major i la farga a Os de Balaguer de la Santa Maria de Bellpuig. El 2015, el poble de Millà va cedir la Sant Pere i Sant Llobí. A l’estiu se celebrarà la festa oficial del primer repic.

tracking