SEGRE

CINE ÈXIT

'Alcarràs', la millor estrena estatal

Amb 60.000 espectadors el primer cap de setmana, lidera el rànquing de films espanyols des d'inicis d'any || A la cartellera en nou localitats lleidatanes, i set més 'recuperaran' les projeccions

Espectadors d''Alcarràs' al cine Majèstic de Tàrrega.

Espectadors d''Alcarràs' al cine Majèstic de Tàrrega.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’última collita de la família Solé, els protagonistes d’Alcarràs, està sent d’allò més fructífera des de l’estrena comercial divendres passat. Ahir es van confirmar les dades avançades dilluns que situen la pel·lícula de Carla Simón com la millor estrena estatal des de començament d’any, amb 60.000 espectadors durant el cap de setmana. També va ser la millor estrena d’una pel·lícula en català en els últims deu anys i la cinta més vista a Catalunya.

Es va projectar en 169 sales de tot el territori espanyol i, en més de cent sales, es va posicionar com el film amb més públic, encara que no va estar exempt de polèmica pels subtítols en castellà en algunes. La tirada d’Alcarràs es va confirmar de nou ahir als Cinemes Majèstic de Tàrrega, que van registrar unes cues insòlites i històriques en aquestes sales de la capital de l’Urgell, que projectaran el film també avui i demà en el marc de la nova edició de la Festa del Cine, amb entrades a 3,50 €, una iniciativa en què també participen les sales JCA Alpicat (foto a la part inferior). El gerent del Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, va confirmar que Alcarràs segueix omplint cines i que ja s’han venut més de 10.000 entrades, incloent-hi la venda anticipada.

De fet, les sessions a Tàrrega seran només un aperitiu del que arribarà a partir de divendres de la mà d’aquesta aquesta exhibidora, amb projeccions a les sales habituals de la capital de l’Urgell, Mollerussa, Balaguer, Bellpuig, Agramunt i Tremp i també amb sessions especials a Puigverd de Lleida, Torregrossa, Bell-lloc d’Urgell, les Borges Blanques, Artesa de Segre, Torres de Segre i Sort (vegeu l’agenda), que recuperaran d’aquesta forma les sessions de cine. Circuit Urgellenc també portarà la pel·lícula de Carla Simón el cap de setmana a les sales de Mequinensa, Maella, Montsó, Ripoll i Santa Coloma de Queralt. S’ha de recordar que a Lleida segueix a la cartellera a Screenbox i que divendres s’estrenarà al complex JCA Alpicat i als Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell.

La pel·lícula es projectarà al juny al Centre Pompidou de París

La Berlinale projectarà el mes que ve a París la pel·lícula Alcarràs, amb la qual la directora Carla Simón es va endur al febrer l’Os d’Or del festival alemany. Serà dins del cicle d’estiu que la Berlinale portarà al Centre Pompidou del 10 al 26 de juny, amb els títols més destacats de la passada edició del certamen. El cicle també inclourà Un año, una noche, d’Isaki Lacuesta, l’altre film català a la Berlinale i que se centra en l’atemptat jihadista de la sala parisenca Bataclan del 2015.

Imatge de l'última edició de la Festa del Cine al Majèstic de Tàrrega.

Imatge de l'última edició de la Festa del Cine al Majèstic de Tàrrega.LAIA PEDRÓS

tracking