SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PRESENTACIÓ

Tàrrega estrena a Catalunya 'El tocadiscos de Joan Fuster'

Obra musicoteatral d'homenatge a l'escriptor de Sueca en el centenari || Producció del Barnasants juntament amb l'ajuntament

Presentació ahir a Tàrrega de ‘El tocadiscos de Joan Fuster’.

Presentació ahir a Tàrrega de ‘El tocadiscos de Joan Fuster’.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà diumenge (18.00 h, 15 €) l’estrena a Catalunya d’El tocadiscos de Joan Fuster, un espectacle musicoteatral que reivindica la literatura fusteriana a partir de textos de l’escriptor valencià que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó. L’espectacle, creat amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster, arriba a la capital de l’Urgell de la mà del festival Barnasants, amb el qual l’ajuntament de Tàrrega ha començat a col·laborar aquest any “per la porta gran”, segons va destacar ahir el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, que va afegir que esperen que aquestes sinergies tinguin continuïtat. La sessió de Tàrrega és, fins a la data, l’única programada a Catalunya.

Pere Camps, director del Barnasants, va afirmar que “aquesta proposta només es podia fer a Tàrrega, la ciutat del teatre.” El muntatge compta amb text i direcció musical del cantautor Pau Alabajos i direcció escènica de Gabriel Ochoa. L’obra, que es va estrenar el passat 23 d’abril a València, es construeix a través d’una entrevista fictícia –una tertúlia teatralitzada– protagonitzada per l’escriptor de Sueca (l’actor Alfred Picó) i una jove periodista amb qui dialoga (l’actriu Lara Salvador). El paper que van jugar els Setze Jutges en la lluita antifranquista, la importància de la Nova Cançó durant la transició democràtica i moltes altres temàtiques socials, polítiques i culturals de la història més recent són tractades en aquesta entrevista.

La producció compta com a banda sonora amb cançons a les quals s’al·ludeixen en l’entrevista teatral, d’artistes com Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Al Tall o Quico Pi de la Serra. Així, a El tocadiscos de Joan Fuster, cantautors com Pau Alabajos, Cesk Freixas, Sandra Monfort i Feliu Ventura interpretaran en directe alguns dels himnes més simbòlics de la seua generació predecessora. Aquest espectacle servirà a més per clausurar el cicle Tàrrega Sona 2022.

S’ha de recordar que la capital de l’Urgell també acollirà, el dia 10 de juny, l’inici del Correllengua 2022, dedicat a Joan Fuster.

tracking