SEGRE

CELEBRACIONS TRADICIÓ

Tot a punt a Balaguer per convertir-se en vila medieval

La festa Harpia, del 27 al 29 de maig, recupera el campament al parc de la Transsegre || Propostes també per a escolars

La presentació del programa de l’Harpia, ahir a Balaguer.

La presentació del programa de l’Harpia, ahir a Balaguer.AJUNTAMENT DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Compte enrere perquè Balaguer torni a convertir-se, del 27 al 29 de maig, en una vila medieval amb la festa Harpia. La celebració, que des dels seus orígens el 2010 se celebrava a mitjans de setembre, passa ara a formar part del calendari lectiu. Així, entre les activitats dirigides als escolars destaca una visita a la primera Fira Playmobil Edat Mitjana, que s’ubicarà al casal Lapallavacara.

Altres propostes per als alumnes de la ciutat seran una visita al safareig de la Reguereta, amb una representació de l’Associació Dona Rural que explicarà com es feia la bugada antigament; una visita pels carrers del Centre Històric al costat d’un personatge que posarà èmfasi en els mercats medievals, o un espectacle infantil de la mà de la companyia Lo Sidral. D’altra banda, aquest any es recupera el campament històric al parc de la Transsegre, on unes quaranta persones escenificaran la vida de l’edat mitjana. Diumenge serà el dia dels tornejos de cavalleria al marge esquerre del riu Segre.

També tindrà lloc aquest any la mostra d’antics oficis, a la plaça del Pou. Pel que fa a la quarta Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós, estarà dedicada als grans fenòmens naturals. La festa presentarà un nou ball de l’Harpia i recuperarà també el Tapegem. per Balaguer! Tant adults com nens podran llogar vestuari medieval al carrer Avall.

tracking