SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PRESENTACIÓ

El Treubanya de Torrefarrera creix amb tretze espectacles

Vuit més que el 2021 en la segona edició d'aquest festival familiar || El 28 i 29 de maig, amb teatre, circ, música i jocs

Presentació ahir del festival Treubanya de Torrefarrera.

Presentació ahir del festival Treubanya de Torrefarrera.COM360

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició del festival familiar Treubanya del municipi de Torrefarrera, el 28 i 29 de maig, ha programat 13 espectacles de teatre, titelles, circ i música, vuit més que en l’estrena d’aquest certamen l’any passat. L’alcalde, Jordi Latorre, va presidir ahir la presentació del Treubanya destacant que s’ha preparat “una programació amb perspectiva de gènere, inclusiva i diversa, que pretén promoure la coeducació, la cooperació i la pau”. De fet, el certamen arrancarà amb una xarrada teatralitzada titulada Racisme: el pa de cada dia, en la qual s’escenificarà el racisme quotidià, i acollirà també la denominada Sextruck, una caravana pedagògica amb informació i formació sobre sexualitats, afectivitats i feminismes.

Jordi Latorre va afegir que el festival és “una aposta decidida per l’entreteniment i l’educació de la nostra infància, amb més espectacles i més aforament, que esperem que amb condicions més normals pugui acollir tot el públic que l’any passat va voler participar-hi”. La posada en marxa d’aquest nou certamen ja es va retardar un any per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Diverses companyies lleidatanes formaran part de la programació, com Festuc Teatre, amb el seu últim èxit, La llàntia meravellosa (les entrades per a aquesta obra de titelles es destinaran en benefici d’Afanoc) la música de percussió del grup de la Segarra Sound de Secà, els contacontes de 4contes o els jocs de fusta de Sngulart.

Altres propostes del cartell aniran a càrrec d’Infra-Poètic-Circ, Teatre Un, Toni Xuclà, Maisa Perk i Edu Manazas. Espectacles de carrer, gratuïts; les entrades per als espectacles a la Sala Social de l’ajuntament (2 €) poden comprar-se des de demà a https://festivaltreubanya.koobin.cat.

L’Encontats de Balaguer, del 15 al 19 de juny

L’escriptora i mestra Lola Casas (Mataró, 1951) serà la padrina de la setena edició del mercat del conte i llibre il·lustrat Encontats de Balaguer, que se celebrarà del 15 al 19 de juny.

Durant els primers dies, el certamen acollirà la segona jornada professional d’il·lustració i disseny gràfic Ciutat de Balaguer. La xarrada inaugural d’aquesta trobada anirà a càrrec del fotoperiodista Jordi Bartolí, nebot del dibuixant i pintor Josep Bartolí (1910-1995), la història del qual va inspirar la pel·lícula d’animació anomenada Josep, del realitzador francès Aurel, que es projectarà a Balaguer el dia 16. La jornada central de l’Encontats, diumenge dia 19, concentrarà les parades de llibreries i editorials pel centre històric de la ciutat, així com les activitats d’animació amb grups com The Penguins, Campi Qui Pugui o Galiot Teatre.

tracking