SEGRE

PATRIMONI PRESENTACIÓ

La festa major dels museus

Activitats del 14 al 22 de maig en dotze equipaments de les comarques de Lleida || Portes obertes el dia 18, coincidint amb el seu Dia Internacional

Presentació de les activitats i del nou pictograma, ahir al Museu de la Noguera a Balaguer.

Presentació de les activitats i del nou pictograma, ahir al Museu de la Noguera a Balaguer.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dotze equipaments culturals de la Xarxa de Museus de Lleida i Aran han organitzat jornades de portes obertes i més de 25 activitats específiques gratuïtes per a tots els públics entre el 14 i el 22 de maig, entorn de la celebració el dia 18 del Dia Internacional dels Museus. Així, per exemple, el Museu de la Conca Dellà oferirà rutes guiades a jaciments paleontològics; el Museu Tàrrega-Urgell, un recorregut amb lectures dramatitzades; el Museu Hidroelèctric de Capdella, la posada en marxa de La Rubia, el trenet de l’estany Gento, i el Museu de Guissona, una degustació de vins d’àmfora. D’altra banda, també s’oferiran tallers per a tots els públics, com un de recerca d’or a Balaguer o un altre sobre la sal al Museu de Solsona.

Aquest equipament també aprofitarà la festa per inaugurar noves sales d’exposició, igual com el Museu Diocesà d’Urgell. Conferències, visites guiades, exposicions temporals i virtuals, presentació de llibres i accions teatrals completaran una àmplia oferta que es va presentar ahir al Museu de la Noguera, a Balaguer. La festa major dels museus arrancarà ja aquest dissabte amb La Nit dels Museus, amb diferents propostes lúdiques en horari nocturn, com ara un concert del duo Ribera Sàbat a l’Ecomuseu d’Àneu, l’actuació de l’arpista Berta Puigdemasa al Musèu dera Val d’Aran, diferents intervencions musicals d’alumnes de l’institut Gili i Gai al Museu Morera, l’espectacleCases habitades al Museu de Cervera o la visita dinamitzada a la mostra Imago Urbis del Museu de Lleida, de la mà de l’actor lleidatà Oriol Vázquez, a la pell de l’artista flamenc del segle XVI Antoon van den Wijngaerde, autor del dibuix de Lleida l’any 1563 encarregat per Felip II.

Pictograma de L’Estel de Balaguer per millorar l’accessibilitat

Des de la Xarxa de Museus es vol potenciar l’accessibilitat i la inclusió i, per aquesta raó, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, es posarà en marxa una acció participativa fins a la tardor en la qual es demanarà opinió als visitants sobre com els agradaria que fossin aquests equipaments. Ahir mateix ja va arrancar aquesta acció amb la presentació d’un pictograma ideat per l’escola d’educació especial L’Estel de Balaguer perquè aquests espais museístics siguin fàcilment identificats per persones amb discapacitat congnitiva.

tracking