SEGRE

CINEMA LLEIDATÀ

Conviden directors i productors de cinema per convertir les terres de Ponent en escenari de pel·lícules

La novena edició de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, Galacticat, es convertirà per primer cop en punt de trobada de la indústria cinematogràfica de Lleida

Conviden directors i productors de cinema per convertir les terres de Ponent en escenari de pel·lícules

Conviden directors i productors de cinema per convertir les terres de Ponent en escenari de pel·lículesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, Galacticat, que tindrà lloc a Tàrrega entre el 15 i el 21 d'agost, es convertirà per primer cop en punt de trobada de la indústria cinematogràfica. En el marc de la 'I Trobada de Talent', els responsables del festival organitzaran una visita per diferents indrets de les terres de Ponent per tal de mostrar-los possibles escenaris per enregistrar-hi cinema. Segons explica el director del certamen, Ramon Bochaca, l'objectiu és que "s'inspirin en els escenaris de les nostres contrades per enregistrar-hi els seus treballs". De moment han confirmat algunes productores i distribuïdores com la de la pel·lícula 'Alcarràs', Avalon.

També han confirmat la productora Galápagos Films, que recentment ha estrenat 'Tros', així com també Benecé Produccions, Alhana Produccions, Lastor Films, Oberon Media, Elastica Films, entre d'altres.

En el marc de la Trobada de talent, el Galacticat convoca un concurs de guions de curtmetratges, llargmetratges i sèries. D'entre tots els participants, se'n seleccionarà 12 (quatre de cada categoria) que cada autor podrà presentar a les productores i distribuïdores que participaran a la trobada, que tindrà lloc el 20 d'agost.

La convocatòria per participar en el concurs es va obrir aquest diumenge i s'adreça a directors i guionistes novells que vulguin presentar els seus guions de curtmetratges, llargmetratges i sèries. Els treballs es podran presentar fins al dia 30 de juny. Un cop seleccionats, els autors participaran en una formació amb l'objectiu que puguin generar presentacions atractives dels seus treballs.

La Trobada de Talent compta amb la col·laboració de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i està dirigida pel productor Jaime Arnaiz. Un dels eixos d'actuació de la PAC s'anomena Tàndem Festivals - Productores. En aquest, es dinamitza la presència de les productores als festivals per donar-los-hi visibilitat i col·laborar de les accions d'indústria.

En aquestes trobades de talent, la PAC aposta per promocionar l'activitat econòmica al voltant de la indústria cinematogràfica a través d'activitats lúdiques i culturals per als assistents. Des de PAC i, tenint en compte l'experiència amb el Producers Meet Producers (PMP), una de les accions pioneres d'indústria del festival de Sitges (2015), es dona suport a la trobada del talent, col·laborant amb la participació de productores consolidades que representin una veu professional i experimentada.

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, celebrarà aquest estiu la seva novena edició. Els Cinemes Majèstic i els carrers de la capital de l'Urgell acolliran la projecció de més de 130 curts i llargmetratges, entre els dies 15 i 21 d'agost. Com ja és costum, el certamen tindrà un 'leitmotiv' al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, en concret, serà la bruixeria i el món dels maleficis, els sortilegis, l'esoterisme i la seva relació amb la natura.

tracking