SEGRE

CINE INICIATIVES

El Galacticat convidarà cineastes a rodar a Ponent

A Tàrrega el 20 d'agost, amb visita a possibles escenaris de pel·lícula || Els productors d''Alcarràs', primers convidats

Un dia de rodatge d’‘Alcarràs’, l’estiu passat a Aitona.

Un dia de rodatge d’‘Alcarràs’, l’estiu passat a Aitona.JOSÉ RENALES/AYUNT. DE AITONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent Galacticat, a Tàrrega del 15 al 21 d’agost, es convertirà per primera vegada en un punt de trobada de la indústria cinematogràfica a Catalunya. Així, en el marc de la primera Trobada de Talent, els responsables del festival organitzaran una visita per diferents llocs de Ponent amb l’objectiu de mostrar a productors i cineastes possibles escenaris per rodar pel·lícules. “Volem que s’inspirin en espais de les nostres comarques per als enregistraments audiovisuals dels seus treballs”, va explicar Ramon Bochaca, director del Galacticat, que no va avançar per on passarà la ruta guiada, un itinerari que encara s’està preparant.

La iniciativa del festival cinematogràfic de Tàrrega naix a rebuf de tot un èxit de la cartellera actual, la pel·lícula Alcarràs, de Carla Simón, rodada l’estiu passat en una desena d’escenaris naturals del Segrià i el Pla d’Urgell. I sense oblidar també l’estrena el mes de febrer passat de l’òpera prima del barceloní Pau Calpe, Tros, un thriller que va ser candidat als Premis Gaudí i que es va rodar a Alcanó, Sarroca de Lleida i Llardecans. De fet, les productores de les dos cintes, Avalon i Galápagos Films, respectivament, participaran en aquesta Trobada de Talent el 20 d’agost.

També està confirmada la presència de Benecé Produccions, Alhana Produccions, Lastor Films, Oberon Media, Elastica Films i altres productores i distribuïdores, en una cita que compta amb la col·laboració de l’associació Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), dirigida per Jaime Arnaiz. Val a recordar que el Galacticat 2022 projectarà més de 130 curts i llargmetratges als Cinemes Majèstic i en espais a l’aire lliure a la capital de l’Urgell.

Convoquen el primer concurs de guionsEl Galacticat ha convocat el primer concurs de guions de curts, llargmetratges i sèries per a autors novells.

D’entre els enviats fins al 30 de juny, se’n seleccionaran 12 (quatre de cada gènere), que cada autor podrà presentar a les productores i distribuïdores que assistiran a la Trobada de Talent del 20 d’agost.

tracking