SEGRE

LITERATURA PRESENTACIÓ

Alías plasma en un llibre el seu recorregut per Rússia

Després de set anys com a corresponsal al país || El periodista augura que la guerra contra Ucraïna continuarà aquest hivern

Manel Alías a la presentació del seu llibre ahir a la irreductible.

Manel Alías a la presentació del seu llibre ahir a la irreductible.PAULA PÉREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 2014 el periodista de TV3 Manel Alías es va embarcar en l’aventura d’exercir com a corresponsal a Rússia, un viatge que li mostraria milers d’històries que ara recull a la seua obra Rússia, l’escenari més gran del món, que va presentar ahir a la llibreria la irreductible en un acte conduït per la periodista de SEGRE Anna Sàez. L’autor va explicar que, durant la seua estada a Rússia, “jo veia que a tot arreu trobava històries molt interessants que expliquen molt bé el país i que no les estava explicant enlloc, llavors vaig decidir començar a escriure-les”. L’any passat, el corresponsal de Berga va dir adeu a Rússia amb l’esperança de tancar una etapa.

Tanmateix, el conflicte entre aquest país i Ucraïna va fer que tornés com a enviat especial de la cadena catalana, encara que amb unes condicions molt diferents. “Rússia sempre ha estat un lloc complicat si parlem de llibertat d’informació i quan va començar la guerra es va complicar més”, va explicar Alías, que va afegir que “la manera en què s’està explicant a Rússia aquesta situació té molt poc a veure amb la realitat”. Així doncs, el periodista va explicar que exercint la seua professió ha vist coses “molt difícils de creure”.

Respecte al futur d’aquest conflicte el que va ser corresponsal augura que “Putin ens portarà a passar l’hivern en guerra, perquè voldrà jugar amb el fred i la guerra”.

tracking