SEGRE

LITERATURA FESTIVALS

El paper de la dona centrarà la 6a edició d'El Segre de Negre

El certamen recupera la normalitat, després de la Covid, els dies 3 i 4 de juny

Representants de la UdL, Pagès Editors, IEI i Paeria, ahir en la presentació del festival.

Representants de la UdL, Pagès Editors, IEI i Paeria, ahir en la presentació del festival.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sisena edició del festival El Segre de Negre reivindicarà el paper de la dona a la novel·la negra i criminal, ja sigui com a creadora o com a protagonista, en un certamen que recupera la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia amb activitats els pròxims 3 i 4 de juny. Així ho van destacar ahir durant la presentació els representants dels organitzadors del certamen: el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, i la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès. Recordant grans creadores del gènere, el festival vol visibilitzar el paper de la dona, que fins i tot protagonitza la imatge del cartell, obra de l’alumne de l’Escola Leandre Cristòfol Micki Garcia.

El festival també farà una reflexió sobre la producció actual de novel·la negra i s’hi presentaran novetats, així com una ruta literària, basada en la novel·la Primàries de sang, de David Marín i Pau Juvillà. La Biblioteca Pública de Lleida acollirà una activitat prèvia l’1 de juny i la inauguració oficial es farà el dia 3 al Rectorat de la UdL. La resta d’activitats se celebraran al pati del Convent de Santa Clara.

Compartiran debats autors com Montse Sanjuan, Mònica Boixader, Jordi Agut, Ludmilla Lacueva, Sílvia Mayans, Marta Alòs, Susana Hernández, Ramona Solé, Rafa Melero o Màrius Serra, que serà entrevistat per la periodista de SEGRE Anna Sàez. D’aktra banda, hi haurà activitats paral·leles, com la presentació de microcòmics de gènere negre, un concurs de microrelats a Twitter i un altre de fotografies a Instagram, a part d’una gimcana per a petits detectius.

Premi a l’escriptora Carme Riera

El festival entregarà aquest any el Premi Trajectòria Literària a l’escriptora mallorquina Carme Riera. És la tercera vegada que l’organització atorga aquest guardó, creat el 2019 i que ja han rebut l’escriptor grec Petros Màrkaris (2019) i la nord-americana Donna Leon (2021). El jurat ha triat Riera per reconèixer “la seua trajectòria impecable”, així com la seua “brillant incursió” en la novel·la negra. A més, també ha destacat el seu compromís amb el feminisme i la denúncia de temes com la corrupció i la violència de gènere.

tracking